Imatge d'un hospital

Detecten un possible cas de ràbia humana al País Basc

Segons els símptomes que presenta l'afectat, podria tractar-se d'un cas de ràbia humana

Un possible cas de ràbia humana podria haver estat detectat a Biscaia. L'afectat és un home que l'agost passat va sofrir una mossegada d'un gat en un país estranger, segons ‘El Caso’.

La Direcció de Salut Pública del Govern Basc ha advertit que aquesta mossegada podria ser la causa del brot, però no està confirmat.

S'estan duent a terme proves sobre l'afectat, les quals acabaran confirmant o desmentint el possible contagi de ràbia humana. En cas de confirmar-se, seria el primer cas donat al País Basc des de fa trenta anys.

S'han activat els protocols

El ‘Diario Vasco’ ha publicat que, segons els símptomes que presenta l'afectat, podria tractar-se d'un cas de ràbia humana. Ingressat en el centre mèdic de Cruces, a Barakaldo (Biscaia), ja s'han activat els pertinents protocols per a dur a terme el tractament de l'afectat corrent els menors riscos per a la salut.

La ràbia és una malaltia que afecta al nostre sistema nerviós central i que, desgraciadament, té un alt índex de mortalitat. Poden transmetre-la els animals o a través de la seva saliva. A més, també és possible contagiar-se amb una esgarrapada o si l'animal que la té ens llepa una ferida que sagna.

També pots llegir...