Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rafa Nadal apareix en un vídeo promocional de la Guàrdia Civil

Rafa Nadal apareix en un vídeo promocional de la Guàrdia Civil

El tenista de Manacor repta els estudiants a participar a la 'Primera Lliga Nacional de Ciberseguretat' organitzada pel cos policial

Rafa Nadal apareix en un vídeo promocional de la Guàrdia Civil
Rafa Nadal apareix en un vídeo promocional de la Guàrdia Civil | Tw / @guardiacivil

A poques hores de començar el Masters 1000 de Canadà, Rafael Nadal ha estat notícia per aparèixer en un vídeo promocional de la Guàrdia Civil.  El tenista de Manacor, no s'ha amagat mai del seu patriotisme i institucionalisme espanyol, i una setmana després d'haver rebut el rei emèrit al seu museu, s'ha sumat al cos policial per anunciar la posada en marxa de la Primera Lliga Nacional de Ciberseguretat de la Guàrdia Civil.

Nadal apareix en primer pla reptant els estudiants a participar en la proposta informàtica: «Ets estudiant? T'agrada el món de la tecnologia? Ets bo i estàs disposat a demostrar-ho? Et repto. La Guàrdia Civil i jo et reptem a un joc apassionant: treballa dur, treballa en equip i demostra el teu talent; que ets honest, que jugues net, que ets el millor»

National Cyberleague

Pel que fa a la 'Primera Lliga Nacional Interuniversitària de reptes al Ciberespai', tindrà lloc entre els mesos de setembre i novembre, i es contemplaran dues modalitats de participació: individual i per equips. Per tal d'incentivar a la participació, s'ha creat una moneda virtual limitada als concursants, el 'tricoin', amb la qual podran comprar articles tecnològics o accedir a beques d'estudi i pràctiques d'empresa.

L'equip guanyador gaudirà d'un viatge d'estudis de quinze dies a la Xina, mentre que el campió individual serà convidat a incorporar-se a l'equip nacional de joves talents en seguretat informàtica de l'Institut Nacional de Ciberseguretat.

Aquesta proposta competitiva és iniciativa del ministeri d'Interior espanyol, i  comptarà amb la participació de quinze universitats de l'Estat, les quals seran seu d'una primera fase de classificació abans de la gran final, que es desenvoluparà el novembre a l'Acadèmia d'Oficials de la Guàrdia Civil, a Aranjuez.