Ho assegura un expert: «En una setmana o deu dies ho confinen»

L'expert Rafael Bengoa adverteix que una comunitat podria estar confinada en deu dies

Imatge de l'estació de metro 'Plaza de España' de Madrid
L'expert Rafael Bengoa adverteix que una comunitat podria estar confinada en deu dies| Unsplash | David Monje

L'expert en Salut Pública Rafael Bengoa ja avisava aquest estiu que no es podria arribar a temps si hi havia una segona ona de coronavirus. Per això, adverteix ara que Madrid avança cap a un «confinament sever» en el qual els ciutadans només puguin anar a treballar i els nens al col·legi.

«Se n'ha anat de les mans. El problema és que amb aquestes xifres i la falta d'infraestructura un ja no ho pot controlar amb rastreig. Hauran d'anar elevant cada vegada més les mesures i en una setmana o 10 dies confinaran Madrid», va sentenciar ahir en el programa ‘Espejo Público’ d'Antena 3.

«No s'ha entès que la prioritat econòmica és controlar el virus»

L'expert, que també ha treballat com a director de sistemes sanitaris de l'Organització Mundial de Salut, apunta que «no s'ha entès que la prioritat econòmica és controlar el virus», i no obrir bars o restaurants, perquè «si no després l'economia es ressentirà més. Per això jo crec que ara sí que anem cap a un confinament més dur», ha advertit.

Sobre aquest assumpte, Bengoa ha apuntat que Espanya necessita mesures més severes, i posa d'exemple ciutats com Melbourne, a Austràlia, que ha estat confinada fins i tot tenint millors infraestructures que Madrid i moltes localitats espanyoles: «L'àmbit polític, tant nacional com autonòmic, prefereix donar bones notícies. Però, com la situació és molt greu, jo crec que cal prendre mesures que estiguin d'acord amb les dades».

Bengoa denúncia la falta de rastrejadors a Madrid

Finalment, Bengoa ha comentat que un dels grans motius pels quals Madrid és la regió amb més casos de coronavirus ha estat l'escassetat de personal mèdic per a fer el seguiment de la pandèmia.

En aquest sentit, ha remarcat que la situació es podria haver evitat amb més rastrejadors, usant l'aplicació de rastreig o haver pres abans la decisió sobre els tests d'antígens: «Tenim eines, però triguem massa a posar-les en acció. Continua sent important rastrejar, però en una transmissió comunitària ja no és suficient».


Comentaris

envia el comentari