Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una professional sanitària vestida amb un equip de protecció contra el coronavirus

Salut triga 3 dies a confinar una escola amb un positiu de Covid de Sant Esteve Sesrovires

La família de l’alumne va comunicar el positiu a l’escola el mateix dilluns
Una professional sanitària vestida amb un equip de protecció contra el coronavirus
Salut triga 3 dies a confinar una escola amb un positiu de Covid de Sant Esteve Sesrovires | CatalunyaDiari

L'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires presentarà una queixa formal per la gestió que Salut ha fet d'un positiu en un grup de P4 de l'escola La Roureda. Critiquen que tot i que el positiu es va conèixer dilluns i es van activar els protocols corresponents, tant per part del centre com del consistori, l'alumnat no ha estat confinat fins aquest dijous per indicació de Salut. Pel que fa a les proves PCR, el Servei de Vigilància Epidemiològica encara no ha comunicat quan i com es realitzaran.

Tot i que es va demanar l'autorització de les famílies per fer els tests a la mateixa escola, el consistori ha ofert les instal·lacions de pediatria del CAP del municipi per tal que es puguin fer allà amb els menors acompanyats per algun familiar.

Segons el consistori, la família de l’alumne va comunicar el positiu a l’escola el mateix dilluns. Des del centre, seguint el protocol establert, es va informar les famílies del grup estable de convivència. Des de llavors s’ha restat a l’espera que es decreti el confinament de la classe per part d’Educació, indicació que no s'ha fet efectiva fins aquest dijous.

La regidoria d’Educació està preparant una queixa formal al Departament de Salut per la gestió de la situació que considera inadmissible per la manca de comunicació i la demora en l’actuació, amb les conseqüències que pot suposar per a aquests infants.

Catalunya registra 694 grups escolars confinats

Les escoles catalanes han registrat fins a aquest dijous 694 grups confinats i tres centres tancats per brots a Barcelona i Almenar (Lleida), ha informat la Conselleria d'Educació de la Generalitat en una actualització de dades.

Són uns 90 confinaments de grup, i un tancament més que els registrats fins a aquest dimecres: es mantenen confinades íntegrament les guarderies Petit Montessori i la municipal de Gràcia, a les quals se suma la Bambarol d'Almenar.

A més, hi ha un total de 13.579 persones que pertanyen a la comunitat educativa en quarantena: 12.471 alumnes, 961 docents i personal intern, i 147 personal extern. Quant a positius, n'hi ha 1.325: 1.153 d'alumnes, 163 de docents i personal intern, i 9 entre el personal intern.

Aquest dijous arrenquen els cribratges en escoles per a detectar asimptomàtics, i el primer serà a l'Escola Puig Agut de Manlleu (Barcelona), que també serà poblacional.