Sàmper demanarà a Marlaska ampliar la plantilla de Mossos d'Esquadra perquè «falten» 3.000 agents

El conseller d'Interior considera que «és una prioritat»

Imatge d'una parella de Mossos, patrullant en una ciutat catalana
Segons el conseller d'Interior, falten uns 3.000 agents dels Mossos d'Esquadra. | ACN

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, demanarà al ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ampliar la plantilla dels agents dels Mossos d'Esquadra, ja que considera que al cos «falten» 3.000 agents. En aquest sentit, ha assegurat que aquesta «és una competència delegada, per tant, qui ho paga no som nosaltres i s'haurà de treballar perquè és una prioritat».

Davant eventuals restriccions per la pandèmia del coronavirus, Sàmper ha sostingut que faran falta més efectius a Catalunya. «Segur que arribaran, o bé per la via de l'estat d'alarma, que Déu no ho vulgui, confinaments selectius o parcials, o algun tipus de mesura restrictiva, i els cossos de seguretat hauran d'ajudar a aplicar-los», ha assenyalat el conseller.

Preguntat per la seva relació amb el ministre d'Interior, Fernando, Grande-Marlaska, ha explicat que han parlat per telèfon i que tenen «projectes que pel bé del páis i dels Mossos d'Esquadra» és necessari tirar endavant.

La llei integral de policia catalana, continua endavant

Miquel Sàmper ha afirmat que, després del relleu del conseller Miquel Buch, la Conselleria d'Interior continua treballant en la llei integral de policia catalana que permetrà unificar cossos de seguretat. «M'agradaria que el projecte quedés enllestit quan arribi el nou conseller d'Interior», ha dit. Sobre això, ha explicat que amb aquesta nova llei hi haurà «un canvi de paradigma brutal, on sense que arribi l'increment de la dotació de places, ja guanyaríem un 25% per l'eficàcia que tindria la unió dels cossos».

El que sí que és ja una realitat és la renovació de la flota dels vehicles dels Mossos d'Esquadra, que incorporaran 237 cotxes nous de seguretat ciutadana abans de finals d'any, que representen una quarta part de la flota d'aquesta àrea. Els nous vehicles són més confortables, connectats tecnològicament i més visibles, de manera que podran ser albirats a uns 250 metres de distància —els actuals poden ser vistos a uns 100 metres—, amb l'objectiu de «prestar un millor servei».

La presentació dels nous vehicles, que ha presidit Miquel Sàmper, s'ha fet aquest dimecres al Complex Egara dels Mossos d'Esquadra. Sàmper, que va prendre possessió del càrrec a principis de setembre, s'ha compromès davant dels comandaments policials a buscar «una constant relació d'empatia» per conèixer les «necessitats» del cos.


Comentaris

envia el comentari