Salut efectua 372 proves PCR en el cribratge poblacional en l'entorn escolar d'Almenar

També estava obert a la població de 18 a 35 anys, arran de la festa il·legal celebrada dissabte als voltants del municipi

Pla tancat d'una dona fent-se una prova PCR
Imatge d'un sanitari fent una prova PCR a una dona, durant un cribratge a Catalunya. | ACN

El Departament de Salut va dur a terme aquest dimecres 372 proves PCR en el cribratge poblacional en l'entorn escolar d'Almenar, a la comarca del Segrià. Les proves es van efectuar després d'haver-se detectat un augment dels casos positius de Covid-19 i, en concret, en alguns grups de l'escola del municipi. Segons Salut, aquest cribratge té l'objectiu de reduir les cadenes i la velocitat de transmissió a la localitat, i anava adreçat a la resta de grups de l'Escola d'Almenar i a les seves famílies (pares, mares i germans), i al professorat del centre.

Així mateix, les proves, que es van fer al poliesportiu d'Almenar, també es van obrir a la població de 18 a 35 anys, arran de la festa il·legal realitzada el passat dissabte als voltants del municipi del Segrià. El resultat dels tests PCR es comunicaran a les persones que se les han fet en les pròximes hores.

Fins demà, cribratge massiu al barri de l'Erm de Manlleu

D'altra banda, aquest dijous, Salut realitzarà proves a tots els alumnes i professors de l'Escola Puig Agut, amb l'objectiu de detectar casos positius asimptomàtics. En paral·lel, a aquests tests a la comunitat escolar, es continua amb la realització del cribratge massiu al barri de l'Erm del municipi osonenc que va començar aquest dimecres. La previsió de les autoritats és realitzar unes 1.200 proves PCR fins demà divendres, després que en els darrers dies s'hagi detectat un augment dels casos a la zona.

Els veïns, sense cap restricció d'edat, poden dirigir-se al Centre Cívic Frederica Montseny de 8:30 a 13:00 hores i de 15:00 a 20:00 hores. Agents comunitaris i mediadors culturals han fet difusió del cribratge entre el teixit social i els veïns del municipi. Alhora s'han fet cartells en català, castellà, àrab i francès amb la informació.

Cal recordar que el del barri de l'Erm de Manlleu és el segon cribratge massiu que es fa a la comarca d'Osona. A finals d'agost se'n va fer un al barri del Remei de Vic, en què hi van participar 994 persones, de les quals 56 van donar positiu.


Comentaris

envia el comentari