El RallyRACC Catalunya-Costa Daurada no es farà l’any 2020

L’edició de l’any vinent sortirà de manera temporal a causa del sistema de rotacions que vol establir la FIA per donar entrada a nous països | L’organització garanteix la seva inclusió el 2021 i el 2022

Algunes carreteres tarragonines es veuran afectades per la competició | RallyRAAC

El RACC ha triat la primera rotació del Mundial de Ral·lis davant la decisió de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA) d’establir un calendari amb rotacions que dona entrada a nous països. D’aquesta manera, el RallyRACC Catalunya Costa Daurada no constarà en el calendari del mundial de 2020. El RACC, organitzador oficial de la prova des de fa 55 anys (les últimes 29 edicions integrada al Campionat del Món), ha signat un acord amb el promotor del WRC que garanteix l’organització de la prova puntuable per al mundial el 2021 i 2022.

Segons explica el RACC «en el context de rotacions que s’aplicarà a partir d’ara i que afectaran a tots els països organitzadors, garantir la celebració durant dos anys és un fet positiu que permet començar ja a treballar a fons amb aquest horitzó». 

Aquesta decisió, tal com indica el club, permetrà «disposar de més temps per aconseguir més suports institucionals i més patrocinadors per finançar una prova que, donada la seva complexitat i exigència, requereix un gran esforç econòmic».

El RallyRACC Catalunya Costa-Daurada 2019, del 24 al 27 d’octubre

Tal com està previst, aquest any la 55a edició del Rally d’Espanya, Rally RACC Catalunya-Costa Daurada, tindrà lloc del 24 al 27 d’octubre. Segons explica el RACC, l’edició del 2018 va generar un impacte econòmic en el territori de prop de 50 milions d’euros, va comptar amb més de 192.000 espectadors, un 15% arribats de l’estranger, i va transmetre la imatge del país a 93 milions d’espectadors de TV de tot el món.

RACC explica que el rally «aporta així al nostre territori la màxima visibilitat a nivell mundial i contribueix de manera important a generar una gran reputació d’excel·lència organitzativa i projecció internacional.


Comentaris

envia el comentari