L'Hospital Parc Taulí engega un projecte per fer més fàcil l'estada dels infants ingressats

Es tracta d'un projecte de final de grau que vol apropar la realitat virtual als pacients de pediatria hospitalitzats
La iniciativa l'ha pres una jove estudiant, Andrea Asensi, a partir del seu projecte de fi de grau | Cedida

 

L'hospital Parc Taulí de Sabadell ha començat a utilitzar una nova tecnologia entre els seus pacients: les ulleres de realitat virtual han arribat per entretenir als pacients ingressats a la planta de Pediatria.

 

La iniciativa va sorgir a partir d'un projecte de final de grau d'una aluma de l'Escola Superior de Disseny Industrial (ESDI) de Sabadell, Andrea Asensi. L'objectiu d'aquesta nova proposta és que els nens visquin de forma més distreta els dies que es mantinguin hospitalitzats a partir d'aquestes ulleres.

 

«Estona de distracció on podran relaxar-se, fer una sessió de risoteràpia o de canalització de l'aire»

Segons ha fet públic l'Hospital Parc Taulí a través d'un comunicat, amb aquesta nova eina que han incorporat al dia a dia del funcionament de l'hospital, «els infants poden gaudir d'una estona de distracció on podran relaxar-se, fer una sessió de risoteràpia o de canalització de l'aire».

 

 

A més, el director del Servei de Cirurgia Pediàtrica, Bernardo Núñez, ha explicat que amb la incorporació d'aquests nous i moderns dispositius de realitat virtual s'obtenen múltiples beneficis per als infants intervinguts quirúrgicament i que han d'estar ingressats durant alguns dies. «Es redueix l'estrès dels nostres pacients, desconnecten de la seva hospitalització i aconseguim treure'ls un somriure a ells i a les seves famílies».

 

La iniciativa d'Asensi ha comptat amb el suport de la Unitat d'Innovació del Parc Taulí. A més, està previst establir un conveni de col·laboració entre l'Hospital i l'ESDI per a poder seguir desenvolupant més projectes com aquest.

 

 

També et pot interessar...