Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb mans d'una persona gran i un cercle amb diversos bitllets d'euro

La rebràs amb un augment: el dia d'octubre que paguen les pensions a Catalunya

Apunta aquesta data perquè les pensions venen amb una pujada notable

Per a milions de jubilats que resideixen a Catalunya, hi ha una data cada mes de l'any que té un gran interès per a tots ells. Milions de pensions de jubilació, per incapacitat permanent, viduïtat o orfandat, entre altres, seran ingressades de nou als comptes dels pensionistes respectius.

En només unes setmanes, els pensionistes cobraran l'abonament del mes d'octubre de 2023, i la veritat és que la notícia positiva serà doble, perquè aquest mes es produirà un augment de les pensions.

Abans de detallar de què tracta aquest augment, hem de saber que per cobrar una pensió contributiva de jubilació cal haver cotitzat a la Seguretat Social, com a mínim, 15 anys en tota la carrera professional. A més, almenys de tots aquests anys dos han d'haver estat cotitzats els tres lustres anteriors a la jubilació.

Els pensionistes catalans estan satisfets perquè rebran l'abonament amb augment

Sens dubte, la prestació esmentada és aquella que cobren més de 6 milions de pensionistes a Espanya. Concretament és abonada a 6,34 milions de pensionistes, és a dir, un total de 10 milions de pensions contributives.

Muntatge amb parella de gent gran i moneder amb bitllets d'euro
Milions de pensionistes estan d'enhorabona després de la pujada de les pensions. | Pexels, Photo Images

Tanmateix, de segur que aquest any serà un dels que hauran marcat en vermell al calendari els pensionistes, perquè es convertirà l'any en què pugen les pensions. Als Pressupostos Generals, que van ser aprovats fa temps, es va fixar que es produirà un augment del 8,5% de les pensions contributives.

Serà efectiu un augment a la pensió contributiva d'un 8,5%

Així, la satisfacció dels pensionistes queda fora de tot dubte, ja que aquest any cobraran una quantitat força més àmplia que l'any anterior. Ara, tots volen saber quan cobraran la pensió del mes d'octubre, on es reflectirà aquest augment impulsat pel govern espanyol.

Sabem que la Seguretat Social sol executar aquest pagament de les pensions entre els primers quatre dies de cada mes. Això sí, la data exacta dependrà de manera notable de cada entitat bancària amb què treballa el beneficiari de la pensió.

La veritat és que com sol passar gairebé tots els mesos, els pagaments se solen fer entre els dies 22 i 26 de cada mes. Per a aquest mes en què estem, tot apunta que els pagaments es duran a terme entre el 22 i el 25 d'octubre.

Muntatge de dos avis amb papers al costat de la imatge d'una guardiola amb diners en forma de porquet
Els pensionistes catalans cobraran més aquest octubre. | Pexels, Robert Kneschke

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

Aquests són els dies de cobrament de les pensions al mes d'octubre

Per exemple, Abanca, Banc Sabadell, BBVA, Banc Santander, Cajamar, Unicaja Banc i ING Direct faran el pagament el dimecres 25 d'octubre. Mentrestant, Bankinter podria fer l'ingrés entre el dia 24 i el 25, tot i que encara no s'ha confirmat. D'una altra banda, el més matiner de tots serà CaixaBank, que continuarà abonant a tots els pensionistes la seva pensió corresponent dimarts 24 d'octubre.

Cal recordar que, en cas que els pensionistes tinguin algun dubte relacionat amb aquestes pensions, poden acudir al web de la Seguretat Social o bé ho poden fer de forma presencial a les seves oficines.

Això sí, recorda que cal obtenir la clau permanent o disposar d'un certificat electrònic. També cal avisar que des de la Seu Electrònica de la Seguretat Social s'ofereixen serveis per a aquells que no tenen certificat. Això és possible gràcies al telèfon mòbil que tenen registrat des de la Seguretat Social. Fins i tot, podria ser suficient presentant el DNI i una foto de carnet.