Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Una camilla al passadís d'un hospital

El fort brot de coronavirus a la Franja suma un total de 250 contagis

Fa poc la zona afectada va retrocedir a la fase 2 de la desescalada, i no es descarten mesures més dures

Una camilla al passadís d'un hospital
El rebrot a l'Aragó comença a preocupar cada cop més | EP

Segons va informar ahir el director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, el rebrot de coronavirusque afecta les comarques aragoneses  del Baix Cinca, la Llitera, el Cinca Mitjà i el Baix Aragó-Casp ha deixat ja a 250 persones infectades i s'espera que el malestar a la zona vagi en augment. Després de retrocedir novament a la fase 2  de la desescalada, la  ràpida evolució del virus a les comarques de la Franja podria obligar a prendre mesures molt més contundents, tal com informava el diari 'Segre'. 

Preocupa especialment el brot d'Aragó

Només durant la vigília de Sant Joan es van sumar 85 nous positius  de coronavirus a l'Aragó. Fernando Simón advertia que dels 40 rebrots detectats en tot el país, els que preocupen «de veritat» són el de Màlaga i aquest de la Franja, i és que s'espera que la transmissió d'aquest últim sigui local, autonòmica i fins i tot estatal. Simón assegurava que el Govern central i la Generalitat ja treballen per trobar una resposta a aquest augment dels casos, i que «ben aviat podria estar en via de solució», evitant així adoptar mesures de confinament més estrictes. 

Fernando Simón destacava que de tots els casos detectats, el 95% eren asimptomàtics i de no haver estat pels tests, no s'haguessin pogut identificar. Entre les tasques del Govern central i la Generalitat es troba l'elaboració d'un document de «resposta i preparació davant de possibles increments de transmissió», que es detallaran les actuacions que s'han de dur a terme a nivell local, autonòmic i a nivell de tot l'estat espanyol. 

Control de desplaçaments de temporers entre Aragó i Lleida

El president aragonès, Javier Lambán, va demanar «no demonitzar» davant d'aquesta situació al sector de la fruita ni als temporers. Jaume Pedrós, d'Unió de Pagesos de la plana de Lleida, va proposar la possibilitat de controlar els desplaçaments dels temporers entre la Franja i Lleida per tal de prevenir contagis. Tal com va explicar, només seria necessari un control per part dels Mossos per saber de quin territori prové cada temporer, però sembla que molts van dubtar de l'efectivitat  d'una mesura així.