Salut detecta un nou rebrot a Sant Joan de les Abadesses i la xifra total de positius ascendeix a 34

En total hi ha cinc rebrots «sense relació» i s'estan fent les PCR i el rastreig de contactes per aturar els contagis | Prèviament s'havia decidit tancar la piscina municipal

Carpa on es fa el cribratge massiu per detectar casos de coronavirus al Besòs. Imatge del 17 d'agost de 2020
Salut ha alertat d'un nou rebrot a Catalunya, en aquest cas al Ripollès.  | Catalunya Diari

El Departament de Salut ha detectat un nou rebrot de covid-19 a Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) i ja són cinc els que hi ha hagut en les dues últimes setmanes. En total hi ha 34 persones que han donat positiu. Es tracta de contagis en entorns familiars. Segons Salut, els rebrots «no estan relacionats» entre sí i s'estan fent les proves i el rastreig per aturar els contagis.

Aquest dijous l'Ajuntament ha anunciat la suspensió de la Festa Major davant l'increment de positius. També s'ha avançat el tancament de la piscina municipal.

Segons les dades publicades del Departament de Salut, en les dues últimes setmanes el Ripollès ha passat de risc moderat de rebrot a un risc alt. Des del 17 d'agost fins al 30 d'agost es van fer 439 PCR, de les quals 35 van donar positiu.

Adeu a la Festa Major

Vista la complicada situació que travessa el poble, l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i les entitats del poble han decidit suspendre la Festa Major, que s'havia de celebrar del 10 al 13 de setembre, per aquest increment preocupant de casos de Covid-19 dels darrers dies.

Des del consistori assenyalen que la decisió s'ha pres de forma unànime i que tothom ha entès que la prioritat és la salut i evitar nous contagis. 

Segons ha explicat l'alcalde a l'ACN, Ramon Roqué, s'havien prioritzat els actes culturals amb reserves online, distàncies de seguretat i la majoria a l'aire lliure. També s'havia decidit escurçar la festa un dia. Amb el repunt de casos de Covid-19 de les últimes dues setmanes, però, el consistori i les entitats organitzadores no s'arrisquen i han decidit que el més adient és suspendre-la.


Comentaris

envia el comentari