Vist l'èxit de l'any passat, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, juntament amb l'Ajuntament de Montblanc i l'Associació de la Setmana Medieval seguiran amb el mateix model de recollida selectiva que durant l'última edició. Pel que fa a les tavernes, se cedeixen bujols de totes les fraccions per tal de facilitar la recollida selectiva entre els residus generats. A més, hi haurà una educadora ambiental que vetllarà per la correcta gestió dels residus, essent un suport informatiu i de control a totes les tavernes.
Per altra banda, els punts de recollida del carrer estaran dotats de dos bujols, un d'envasos lleugers i l'altre de resta, ja que un cop analitzats els residus generats durant els últims anys, el 90% són envasos (ampolles i pots de plàstic, llaunes de refrescos, embolcalls de plàstic, etc.).
El Consell Comarcal també organitza tallers sobre el malbaratament dels aliments
El Servei de Medi ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà promou diferents tallers sobre el malbaratament alimentari, els quals tenen l'objectiu de conscienciar i difondre la cultura de la prevenció, així com promocionar un canvi de comportament i d'actitud, encaminat a recuperar el valor dels aliments per prevenir-ne el seu malbaratament.
En aquests tallers es munta una petita cuina "freda", on es disposa de tots els utensilis i eines necessàries per preparar un menú fred. En un altre espai complementari, es disposa de tots els ingredients necessaris per a la seva preparació. Alhora, també hi ha un espai per a reciclar, amb els contenidors de les 5 fraccions.
En la realització de l'activitat hi participaran els alumnes de l'Escola Salvador Ninot de Sarral, de l'Escola Vedruna de l'Espluga de Francolí, del Col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc, de l'Escola Mare de Déu dels Torrents de Vimbodí i Poblet, de l'Escola del Montgoi de Vilaverd, de l'Escola Cor de Roure de Santa Coloma de Queralt, de l'Escola de les Muralles de Montblanc i de l'Escola Vedruna de Santa Coloma de Queralt.