Comença la 32a Setmana Medieval de Montblanc amb una seixantena de propostes

L'entrega de la rosa serà l'acte més simbòlic d'aquest dimarts, tot donant el tret de sortida a dues setmanes de celebració on la vila de Montblanc es transforma completament

Montblanc dona el tret de sortida a la 32a edició de la Setmana Medieval de Sant Jordi. Els establiments hotelers de la zona estan plens des de fa setmanes per aquestes dates, els assajos estan fets i els comerços preparats per rebre una multitud de visitants que passejaran per la vila durant els pròxims dies. 

Avui dimarts, 23 d'abril, la diada de Sant Jordi vestirà Montblanc amb llibres i roses, com en la resta de pobles i ciutats, però a partir de la tarda la Setmana Medieval començarà a adquirir el seu protagonisme amb els primers actes d’aquesta edició.

A partir de les 17.30 hores hi haurà la Comitiva reial per assistir a la missa que tindrà lloc a l’església de Santa Maria i a les 19.30 hores es farà l’entrega de la rosa a la muralla de Sant Francesc.  A partir d’aquí començaran quinze dies plens d’activitats, concentrades, majoritàriament, en els dos caps de setmana.

Les imatges del Torneig Nocturn de la Setmana Medieval de Montblanc, en l'edició anterior. | Josep Martí.

L’expectació està posada, sens dubte, en la gran novetat d’aquesta edició. Es tracta de l’estrena d’un nou espectacle d’acció anomenat ‘Justa i honor’, el 4 de maig a la nit en l’entorn del Pont Vell.  Aquest nou format substitueix els Jocs Medievals i és el segon acte més gran de la programació d’enguany, amb una capacitat propera als 1.000 espectadors.

Aquesta 32a edició arriba amb una seixantena de propostes adreçades a tota la família. El pregó a càrrec de l’escriptor Màrius Serra, la consolidació del Campament de poble, el mercat medieval o el Sopar reial són alguns dels actes destacats d’enguany.

Entrades exhaurides a la primera representació de la Llegenda de Sant Jordi

Com a fet rellevant, les entrades de la primera representació de la Llegenda de Sant Jordi del 27 d’abril a les 21.00 hores s’han esgotat. Aquest és l’espectacle més emblemàtic de la Setmana Medieval amb una posada en escena on més de 200 actors donen vida a la llegenda. Encara queden algunes localitats per la segona representació que tindrà lloc a les 23.00 hores.

Montblanc s'omple de gom a gom amb la Setmana Medieval. | Laia Solanellas

Durant aquests dies la capital de la Conca de Barberà es transforma per complet. Els carrers estan ambientats en l’època medieval i tot el poble s’involucra en fer aquesta recreació: des dels comerciants que adeqüen els seus comerços a l’època i augmenten l'estoc,  fins als vilatans que es vesteixen pels actes més destacats respectant el rigor històric.

Tot plegat és fruit de mesos de feina i preparatius previs on des de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi es treballa perquè tot surti a la perfecció. Només el departament de vestuari, un dels més importants, mou uns 700 vestits aquests dies. Aquest bon resultat es pot copsar després amb la resposta del públic, que cada any acudeix de forma multitudinària a la Setmana Medieval de Montblanc.

Montblanc s'omple de gom a gom amb la Setmana Medieval. | Laia Solanellas

Torna el Concurs d'Instagram

Des d'aquesta setmana, els aficionats a Instagram disposen de la informació per participar en el sisè concurs de la Setmana Medieval de Montblanc. L'Oficina de Turisme de Montblanc i l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi han redactat les bases per poder participar al concurs.

A grans trets, els igers hauran d'etiquetar fotos amb #montblancmedieval i #setmanamedieval.  Les instantànies han de ser realitzades durant la Setmana Medieval 2019, i penjades a Instagram entre el 23 d'abril i el 5 de maig. També cal ser seguidor dels comptes d'Instagram: @montblanc_medieval i de @setmanamedieval.

Per acabar, aquest any, la celebració la clourà el president de la Generalitat, Quim Torra, que rebrà l’Espasa d’Honor i tancarà la 32a Setmana Medieval montblanquina. 

També et pot interessar: