Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El responsable de Sanitat, Fernando Simón, durant la roda de premsa informant sobre l'evolució del coronavirus 22 de maig del 2020.

La recomanació de Fernando Simón que tots els pares han d'escoltar

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha analitzat la futura tornada a les escoles

El responsable de Sanitat, Fernando Simón, durant la roda de premsa informant sobre l'evolució del coronavirus 22 de maig del 2020.
Fernando Simón alerta que sinó s'implementen mesures a les escoles «els riscos d'infecció seran els mateixos que al març» | Catalunya Diari

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha recomanat en la seva darrera intervenció pública d'aquest dilluns que hi hagi grups petits a les aules de les escoles, de 15 a 20 alumnes. Simón ha reconegut que aquesta és una decisió que competeix als governs autonòmics.

«Si volem grups de convivència estable, que no suposin un problema important per la salut pública, han de ser relativament petits», ha assegurat. El director del CCAES ha assenyalat que sinó s'implementen aquesta i altres mesures, «els riscos d'infecció seran els mateixos que al març».

 

«Hem de minimitzar el risc potencial d'una barreja explosiva»

Simón ha avisat que «és molt important» establir les mesures de contenció als col·legis que barregin nens que han passat l'estiu en zones de risc moderat amb altres que vinguin de zones de major risc. «Hem de minimitzar el risc potencial d'una barreja explosiva», ha apuntat, pel que s'ha de maximitzar el control sobre l'epidèmia en les properes setmanes.

Les mesures de prevenció de contagis del coronavirus als col·legis «requereixen inversió d'espai, recursos i temps». A més, Simón ha afegit que el Ministeri d'Educació i les conselleries «ho estan treballant i hauran de tancar-ho en els propers dies». «Els grups hauran de ser relativament petits», ha afirmat Simón.

D'altra banda, ha assenyalat que «si volem distanciar els nens, requereix espai o escalonar les classes en més hores al llarg del dia. Si volem grups de convivència estable, que no suposin un problema important per la salut pública, han de ser relativament petits». Mentrestant, als menjadors, patis o activitats no acadèmiques, segons ha afirmat, «s'hauran d'establir unes normes de comportament adequades i que es compleixin. Sinó es fa, òbviament, els riscos d'infecció són els mateixos que teníem al març», ha alertat.

Finalment, les comunitats autònomes han sol·licitat als ministeris d'Educació i Sanitat crear noves mesures de prevenció de la Covid-19 en els centres escolars per tal d'afrontar amb suficients garanties l'inici del nou curs 2020 - 2021.