YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La recomanació dels metges de família a tota la població per Nadal

La Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària fa una crida a tota la població

Una dona parant taula pel dinar de Nadal
Els experts donen una nova recomanació de cara les festes de Nadal | Pixabay

Queda poc més d'una setmana perquè les festes de Nadal comencin. En plena segona ona, i quan encara no s'ha arribat a la xifra desitjada de contagis, moltes famílies ja comencen a planejar els menjars i sopars amb els seus éssers estimats. El pla establert pel govern espanyol juntament amb les comunitats autònomes té com a objectiu evitar que en les setmanes posteriors hi hagi un repunt de casos que suposin una tercera ona, no obstant això és a les nostres mans que això no ocorri.

Complir amb les recomanacions i no abaixar la guàrdia ha estat la premissa que des de l'Executiu espanyol han llançat cada dia en un intent de conscienciar a la població del molt que ens juguem en aquests dies.

El consell dels metges per celebrar aquest Nadal

Epidemiòlegs i experts en la matèria s'han sumat a la crida que des del govern de Pedro Sánchez han realitzat, més encara després de veure les preocupants imatges que han tingut lloc durant el passat pont de la Constitució, on els carrers de les principals ciutats s'han vist abarrotades de gent disposada a gaudir de l'enllumenat nadalenc i de les compres anticipades.

Ara ha estat la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària (SemFYC) la que alerta sobre la importància de mantenir les mesures de seguretat de cara a Nadal i aconsella que només s'ajuntin aquells convivents domiciliaris habituals.

Sobre el govern espanyol recau una gran responsabilitat d'intentar que les famílies puguin reunir-se per a Nadal, més encara després de mesos amb restriccions de mobilitat, i el Grup de Treball de Malalties Infeccioses de la SemFYC, conscient d'això, alerta sobre les conseqüències que la relaxació de mesures pot tenir. Sustenten la seva idea en les evidències científiques i en experiències posteriors assenyalant l'alt risc que comporta una flexibilització de les restriccions.

El comunicat realitzat per la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària alerta que «la població ha d'assumir que no estem lliures del període pandèmic» tenint en compte l'actualització de les dades de contagis realitzada per l'European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC), organisme encarregat d'avaluar el risc de transmissió de la Covid-19 i les persones vulnerables de cara a Nadal.

Risc molt alt

Aquest informe titulat 'Risk of COVID-19 transmission related to the end-of-year festive season' posa sobre la taula el tipus de risc que existeix de transmissió en aquest Nadal qualificant-lo d'alt per a les persones en general i «molt alt» per als més vulnerables.

«Donada la situació epidemiològica actual i les mesures implementades, i anticipant les reunions, esdeveniments, mobilitat i informes de fatiga de cap d'any a les mesures a la UE/EEE i el Regne Unit, el risc que la pandèmia de COVID-19 representi per a la població general s'avalua com a alta» explica el citat informe.

Tenint en compte el document creat per l'ECDC, estem davant unes setmanes crucials quant al risc de contagi es refereix i és de vital importància no relaxar-nos i continuar complint amb les mesures de seguretat. Hi ha un «risc manifest d'enfrontar-nos a un repunt important de casos» si en aquest Nadal abaixem la guàrdia que es podria traduir en una tercera ona al començament del 2021.

No s'enduriran les mesures

Fa uns dies, i tenint present la gran mobilitat que s'espera aquest Nadal, algunes comunitats autònomes van sol·licitar la possibilitat d'endurir les mesures imposades pel govern espanyol en el pla nadalenc. Salvador Illa, ministre de Sanitat, va defensar l'acord establert assegurant que, si es compleixen, «és suficient».

A més va tornar a insistir que només es permetrà la mobilitat per a afavorir el reagrupament familiar i va advertir de la importància que només es reuneixin, com a màxim, dos grups de convivents.


Comentaris

envia el comentari