Pla obert de l'entrada de l'edifici d'Urgències de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida en el moment de l'arribada d'una ambulància. Imatge del 17 de juliol de 2020

Lleida assoleix el rècord de nous contagis per coronavirus: 419 en un dia

Pugen fins a 183 els hospitalitzats amb coronavirus a la Regió Sanitària de Lleida

El departament de Salut  ha comunicat 419 nous casos de coronavirus  a la província de Lleida.  Mentre la comarca del Segrià pateix restriccions d'activitats i mobilitat, aquesta xifra d'avui és converteix en un rècord de nous casos.

Amb les dades d'avui, es confirma que es trenca la tendència a la baixa que la demarcació havia mostrat els darrers dies. En total, al Segrià es comptabilitzen 4.618 casos positius amb PCR, 343 més que en el balanç de dimecres. S'han detectat 418 positius en residències d'avis (tretze més), i 146 persones han mort des de l'inici de la pandèmia. La ciutat de Lleida compta amb 3.221 positius per PCR (241 més), i els altres municipis amb més afectats són Alcarràs, amb 426 (27 més), i Aitona, amb 183 (dos més). Soses es manté amb 91 casos i Almacelles arriba als 100 (onze més).

A la comarca de la Noguera, es registren 499 casos confirmats amb PCR (34 més), 109 dels quals en residències, i un total de 20 morts. En total, a la regió sanitària de Lleida hi ha 6.456 casos diagnosticats amb PCR o epidemiològicament, 419 més que fa 24 hores, 6.752 si es compten els tests serològics i els casos sospitosos.

Augmenten els ingressats

El nombre de persones ingressades amb la Covid-19 als hospitals de la Regió Sanitària de Lleida continua pujant  i ja arriba a les 183 persones, 14 més que dimecres, segons el Departament de Salut.

Les  UCI dels diferents centres hospitalaris també registren un increment de 2 pacients i ara ja en són 22. D'altra banda, des que va començar el rebrot al Segrià, un total de 128 persones han estat donades d'alta a l'Hospital Arnau de Vilanova, i al Santa Maria n'han estat un total de 3. Pel que fa als centres habilitats per aïllament d'aquelles persones temporeres de la fruita o que no tenen possibilitat de confinar-se, n'hi ha 51, repartides entre l'Hotel Rambla i la casa de colònies la Manreana de Juneda.

A l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova hi ha 84 persones ingressades amb coronavirus. D'aquestes, 11 es troben a l'UCI i 73 a planta. A l'Hospital Universitari Santa Maria hi ha  20 persones ingressades amb el virus, de les quals 6 a l'UCI i 14 a planta. D'altra banda, a l'Hotel Salut Nastasi hi ha 17 persones ingressades i a altres centres hospitalaris de la Regió Sanitària hi ha 62 persones, de les quals 5 a l'UCI i 57 a planta.

Finalment, respecte als que fan l'aïllament als centres habilitats, a l'Hotel Rambla hi ha 17 persones, de les quals 5 són positius i 12 són contactes. A La Manreana hi ha 34 persones, totes amb covid positiu.