Imatge d'una terrassa de bar a Sitges, al Garraf, a la nit, on s'hi poden veure molts nois i noies joves

Rècord absolut de tota la pandèmia a Barcelona: més de 2.400 positius en 24 hores

La regió sanitària de la ciutat detecta gairebé 10.000 contagis en només 5 dies

La cinquena onada de la Covid està demostrant que la variant Delta és molt més contagiosa que les últimes viscudes. La també anomenada variant índia s'està propagant amb molta virulència entre els joves catalans. Barcelona és l'exemple de com la pandèmia no acabat i té més força que mai.

En només 5 dies s'han detectat 9.920 nous casos de covid-19 a la capital catalana. De fet, en aquesta setmana s'ha anat superant el rècord de l'endemà. Aquest divendres, dia 9 de juliol, la marca s'ha tancat en 2.412 nous infectats. Això vol dir que és la xifra de contagis més alta de tota la pandèmia.

Tot i que la setmana va començar amb 808 noves propagacions, a partir de dimarts l'augment de casos es va disparar. De fet, aquest dimecres fregava els 2.400 i dijous es mantenia l'acumulació amb 2.265 positius, amb la possibilitat que l'onada no seguis pujant. Ha estat aquest divendres que ens ha confirmat el contrari amb 2.412 infectats. La cinquena onada supera cada dia el pic de la cresta.


Barcelona supera el risc de rebrot de Catalunya i altres paràmetres

Cal apuntar que la regió sanitària de Barcelona ciutat abasteix a un dels territoris més poblats de Catalunya. S'inclouen la ciutat comtal, Montcada i Reixac i una ABS de Sant Adrià de Besòs.

Tot i això, el perill de contagi o intervals per comparar amb altres regions no paren de créixer i són dels més elevats. Aquesta àrea sanitària ha pujat en un dia 275 punts el risc de rebrot, fent un total de 2.412. En canvi Catalunya està als 1.753, dels quals formen part els 201 d'aquest divendres.

La taxa de contagis baixa una dècima respecte a la setmana anterior i se situa a 2,96. Si aquest paràmetre supera la xifra 1, implica que la Covid-19 segueix contagiant i la pandèmia encara no s'ha acabat.

A l'àrea de Barcelona ciutat el 19,87% de les proves que es fan surten positives. Fins i tot supera el percentatge de Catalunya on el 16,48% dels controls surten afirmatius.

Si mirem la taxa de confirmats del territori català és de 436,67 casos per cada 100.000 habitants. Per contra, la regió sanitària de la ciutat comtal en té 609 per cada 100.000 habitants.

A grans trets es pot comprovar que la situació de Barcelona és de les més problemàtiques del territori.