La Guàrdia Civil fent un control de trànsit

L'avís de la DGT a més de 100.000 cotxes a Espanya: Multes de 3.500€

La Direcció General de Trànsit avisarà en les pròximes setmanes als seus amos

La Direcció General de Trànsit (DGT) continua la seva tasca d'ordenar i controlar la mobilitat de vehicles a Espanya. En concret, la DGT s'encarrega de millorar la seguretat en la circulació al nostre país amb diferents mesures.

Però aquestes, sovint, impliquen certes sancions. Des d'aquest 2021, l'òrgan té una nova tasca que durà a terme en qüestió de poques setmanes i que afecta més de 100 000 vehicles a Espanya.

La DGT s'activa contra els 'cotxes zombie': Multes de fins a 3.500 euros per a qui incompleixi

La DGT començarà a actuar d'ofici i donarà de baixa a aquells vehicles de més de deu anys que no tinguin ni assegurança ni ITV. Aquests vehicles, coneguts com a 'cotxes zombie', suposen ni més ni menys que un 8% del parc de vehicles del nostre país.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Es calcula que, anualment, són culpables de més de 300.000 accidents, però en canvi, tan sols 1.300 cotxes van rebre multa en dades de l'any passat. Ara amb la mesura de la baixa practicada d'ofici per part de la DGT, es pot tenir un control més gran de parc mòbil de circulació al nostre país.

Aquells vehicles que tot i això incompleixin la seva prohibició de circular s'enfronten a multes d'entre 601 i 3500 euros. La DGT va tramitar i enviar cartes als propietaris d'aquests vehicles perquè estiguin al cas d'aquesta nova mesura i de les sancions que poden afrontar.

Els 'cotxes zombie', que com hem dit representen el 8% dels vehicles al nostre país, es concentren especialment en territoris turístics. Les illes Canàries, les Balears i Catalunya són les tres regions que acumulen més vehicles d'aquesta mena. Així doncs, serà en aquestes comunitats on tindrà més afectació aquesta mesura, que es posarà en marxa en les pròximes setmanes.

Cal destacar que, en el cas que es produeixi algun error i el vehicle pugui seguir circulant, la sanció serà reversible. El propietari del vehicle podrà anul·lar la multa accedint a la seu electrònica de la DGT, imprimint i omplint la sol·licitud. A més, haurà de pagar les taxes que estableix aquest tràmit de reclamació de la multa.

Més de 3.100 conductors multats per la DGT per una altra infracció: Les sancions eren de 1.000 euros

Al marge d'aquesta nova multa impulsada per la DGT, aquest òrgan també fa campanyes periòdiques de control i de sancions a conductors. Un bon exemple d'això és la que es va realitzar durant la setmana entre el 16 i el 22 de juny. En aquells dies, la Guàrdia Civil de Trànsit va multar 3.155 conductors que van donar positiu en alcohol i/o drogues: una mitjana de 450 conductors al dia.

Es tracta de xifres que posen els pèls de punta i que demostren que la conducció sota els efectes de l'alcohol o de les drogues és força habitual. Cal recordar que donar positiu en alcohol i drogues en un control de trànsit implica la comissió d'un delicte en la majoria de supòsits. I a més, és clar, suposa multes de 1000 euros per als infractors, una quantitat gens negligible.

D'entre els 1.603 conductors que van donar positiu en alcohol, un total de 235 van donar una taxa superior a 0,60 mg/l d'alcohol en aire. Fins i tot, alguns es van negar a la prova. A ells se'ls van obrir diligències penals, tal com marca la llei, i han estat posats a disposició judicial.

Dels positius per droga (1552), 1.141 ho van fer per cànnabis. Tot i que 514 persones havien consumit cocaïna, 180 per amfetamines i un total de 65, drogues opioides.