Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Carles Puigdemont i Pere Aragonès en una roda de premsa a l'exterior de la Casa de la República a Waterloo, Bèlgica

Puigdemont s'està plantejant deixar de ser espanyol

L'expresident de la Generalitat es planteja no tornar a Catalunya i demanar la nacionalitat belga | Asseguren que desconfia del seu futur judicial a Espanya encara que es rebaixi la pena de sedició

El periple de Carles Puigdemont a Bèlgica continua. La justícia espanyola sembla que no li donarà treva —almenys a curt termini— i això fa que l’expresident s’estigui plantejant diversos escenaris. Un d’aquests seria demanar la nacionalitat belga i afincar-se definitivament a Waterloo.

Segons ‘El Periódico’, el màxim exponent del procés català s’estaria plantejant fins a tres opcions. Tornar a Catalunya si es rebaixa el delicte de sedició pel qual se l’acusa, esperar que aflori un nou escenari polític o instal·lar-se definitivament a Bèlgica. I ara per ara, segons expliquen fonts properes a l’expresident, l’opció que agafa més força és la de quedar-se a Waterloo.

A més a més, també expliquen que Puigdemont desconfia de la justícia espanyola, fins al punt que si es rebaixés el delicte de sedició, continuaria optant per no tornar.

Renunciaria a la nacionalitat espanyola

És una qüestió de causa-efecte, no va més enllà. El que sí que és cert, però, és que si Puigdemont acceptés la nacionalitat belga deixaria de comptar amb l’espanyola.

El cert és que l’expresident de la Generalitat encara no n’ha fet declaracions al respecte, però des del seu entorn insisteixen que la seva voluntat és ferma. Des de Junts per Catalunya, a més, insisteixen que el gironí encara no ha pres cap decisió.

Aquest matí, però, ‘El Periódico’ i TV3 ja es feien ressò de la notícia. Raül Romeva, empresonat pel procés, ha explicat aquest matí ‘Als Matins’ de TV3 que «és una decisió que ha de prendre Puigdemont».

A més, el mateix Romeva ha donat a entendre que l’expresident no veu clar quin seria el seu futur si tornés a l’Estat espanyol, ja que no confia en la justícia.

Puigdemont només tornaria si es respecta la seva immunitat

És el què ha expressat diverses vegades l’expresident de la Generalitat. La negativa espanyola, però, ha estat una constant.

Si Puigdemont tornés s’hauria d’asseure al banc dels acusats per un delicte de sedició i això és quelcom que, amb les condicions actuals, Puigdemont no està disposat a acceptar.

De moment el periple de Puigdemont agafa una nova dimensió. I és que més enllà de viure a Bèlgica des de fa quatre anys, ara l’expresident de la Generalitat es plantejaria demanar la nacionalitat belga.