Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una persona sotmetent-se al test d'antígens abans d'entrar al Cruïlla, el 8 de juliol del 2021

El Cruïlla detecta un centenar de positius en la primera jornada del festival

El festival ha registrat 123 positius entre els 13.000 assistents testats fins a les nou de la nit

El Cruïlla ha detectat 123 positius entre els 13.000 assistents testats fins a les nou de la nit en la primera jornada del festival. L'organització preveu que la xifra de públic d'aquest dijous arribi als 18.000, cosa que pot fer pujar el nombre de positius.

El Cruïlla ha preparat un gran dispositiu al CCIB, convertit en un espai on cribrar fins a 25.000 persones diàries en cada una de les tres jornades de festival. El certamen ha començat a fer els primers testos aquest matí entre els treballadors i artistes i ja han aparegut els primers resultats positius. 

De fet, Sergi Sales (Senyor Oca), ha donat positiu al test d'antígens i no ha pogut tocar en la inauguració del festival. Cap dels 123 positius ha pogut accedir al recinte del festival.

«Això no s'ha fet mai al món», deia ahir Jordi Herreruela. El director del Cruïlla admetia que els organitzadors senten la «pressió» pels darrers advertiments del Govern perquè siguin rigorosos a l'interior del recinte, on hi ha 150 treballadors controlant l'ús de la mascareta i que no es mengi ni es begui davant dels escenaris.

El festival calcula que es podrien detectar entre 350 i 400 positius 

El dispositiu del Festival Cruïlla per testejar els seus assistents inclou un equip sanitari de fins a 300 persones, 200 de les quals són auxiliars d'infermeria que realitzaran els tests (fins a 4.200 per hora en el moment de major activitat) i 100 són validadors de les proves. 

Els assistents tenen una hora assignada per fer-se la prova (l'organització insisteix que es respectin aquests torns per evitar aglomeracions) i tot el procés des de l'entrada amb porta prèviament assignada fins a la porta del festival s'hauria de fer en 45 minuts (30 per l'accés i test al CCIB més un quart d'hora fins que es té el resultat, sense el qual no es pot entrar al festival).

Com s'ha fet en altres assajos, concerts i festivals, un resultat positiu en el test d'antígens comporta la retirada de l'entrada (i la devolució del seu import), i l'avís al sistema de salut. Herreruela ha recordat aquest dimecres que una de les virtuts del testeig massiu és precisament la detecció de positius que d'una altra manera podrien estendre el virus. 

En aquest sentit, el festival calcula que es podrien donar entre 350 i 400 casos positius (en tot el festival), i extrapola que això faria «prevenir la propagació d'entre 3.000 i 5.000 casos».

[predef]catalunya-diari-625[/predef]