Fotomuntatge de Pablo Iglesias, Irene Montero i el xalet de Galapagar

Pablo Iglesias i Irene Montero ja han venut el seu xalet per un dineral

La casa a Galapagar ha estat durant anys un focus de polèmica per a la parella de polítics

Ahir, la notícia de la separació de Pablo Iglesias i Irene Montero va sorprendre molt. Tot i que ja feia setmanes que es rumorejava que la parella passava per una crisi i que fins i tot vivien separats, la ruptura va omplir titulars de mitjans després de cinc anys de relació. L'exlíder de Podemos i l'actual ministra d'Igualtat emprenen camins per separat, segons explica 'El Cierre Digital', després d'anys junts i amb tres fills en comú.

Una de les primeres conseqüències de la ruptura de la parella és la que moltes altres relacions s'han trobat. Què fer amb el domicili on es vivia és una de les qüestions que més es prioritza en situacions com aquesta. Sembla, però, que Iglesias i Montero ja han resolt aquest problema: el famós xalet de Galapagar ja no els pertany.

El famós xalet de Galapagar, venut per Pablo Iglesias i Irene Montero

Tal com explica el citat mitjà, els dos líders s'han desprès de l'habitatge que van comprar al 2018. Si aleshores el van adquirir per 615.000 euros, ara haurien tancat la venda per 660.000. Així doncs, haurien aconseguit un benefici important amb l'operació. Han compensat la inversió que van fer al seu moment i, a més, han obtingut 45.000 euros extres, que són 22.500 per a cada un d'ells: un negoci rodó.

L'operació de venda l'ha dut a terme una immobiliària del Grupo M&G, que confirma aquest negoci a 'El Cierre Digital'. El xalet en qüestió té 268 metres quadrats d'habitatge en una finca de 2.000 metres quadrats. Es troba a la urbanització de La Navata, al terme municipal de Galapagar, una petita ciutat de 33.000 habitants al nord de Madrid, a prop de la serra.

Iglesias i Montero travessen una etapa sentimental complicada després de la ruptura. Feia cinc anys que estaven junts i, a més, tenen tres fills de molt curta edat, de manera que vendre xalet ha sigut un tràmit especialment difícil per a ells. El fet d'haver pogut treure benefici econòmic de l'operació és de les poques notes positives que els ha portat aquesta situació tan delicada.

El xalet de la polèmica: Galapagar, una pedra en el camí d'Esglésies i Montero

El famós xalet, situat a la urbanització de La Navata, a Galapagar, va ser, durant unes setmanes, l'habitatge més famós d'Espanya. Des del primer dia, la compra d'aquest habitatge per part de la parella, que aleshores liderava Podemos, va generar molta polèmica. El 2012, Iglesias havia publicat el següent tuit, dirigit a qui llavors era ministre d'Economia, Luis de Guindos: «Entregaries la política econòmica del país a qui es gasta 600.000 € en un àtic de luxe?».

Només sis anys més tard, era ell qui adquiria un habitatge d'aquest preu, però es va generar tanta polèmica que la compra es va sotmetre a referèndum a Podemos. Les bases de la formació van donar suport a la parella perquè comprés el xalet, tot i que al partit hi va haver divisió interna sobre la decisió. Des de llavors, el xalet de Galapagar ha estat objecte de polèmiques i de desenes de titulars.

Allà mateix s'han produït actes de cassolades i escraches contra Pablo Iglesias i Irene Montero, que fins i tot van arribar a denunciar l'assetjament que patien als voltants de casa seva. Però Galapagar també ha estat per a ells la seva llar, el lloc on han vist néixer i fer els primers passos als seus tres fills: Leo, Manuel i Aitana.

Tres anys després de comprar el xalet i després de cinc anys junts, Montero i Iglesias posen fi a la relació. Amb la ruptura, s'han venut el xalet de Galapagar i han tret profit de l'operació. Punt final a l'habitatge més polèmic d'Espanya.