Diversos busos amb publicitat promocional de la Costa Brava

La dràstica decisió dels operadors turístics després del brot detectat a la Costa Brava

Els grups de turistes belgues seran retornats al seu país en un bus que no s'aturarà en tot el trajecte. També ho faran els positius

Els operadors turístics ja estan retornant cap a Bèlgica els grups de joves allotjats a la Costa Brava i el Maresme per l'increment de casos de Covid-19. A l'operador Summer Bash, que ja ho havia anunciat, s'hi ha afegit també Jongerentravel. Un grup d'una trentena de joves han marxat aquesta tarda des de Lloret de Mar en un autobús que no s'aturarà fins arribar a destí.

En paral·lel, hi haurà més busos –se'n parla que són set- que recolliran més joves aquest mateix dijous al Maresme. També els que estan confinats per haver donat positiu. El Gremi d'Hostaleria de Lloret diu que només els consten sis infectats al municipi d'un grup de 15 joves. A més, es mostra «preocupat» perquè la decisió dels operadors no generi un efecte rebot.

El primer a anunciar la repatriació ha estat l'operador turístic belga Summer Bash, que organitza viatges juvenils. Ho ha fet després d'anunciar que havia detectat uns 15 de positius de Covid-19. La xifra, però, no coincideix ni amb la facilitada per l'operador Jongerentravel, que assegura que entre el seu grup només hi hauria tres positius.

6 contagis d'un grup de 15 joves

El ball de xifres sobre els casos detectats de Covid-19 continua quan es parla amb els empresaris del sector. Des del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar tenen constància que hi ha hagut contagis entre grups de joves belgues que han arribat aquí de la mà d'un operador turístic. S'estaven a Lloret de Mar i també en poblacions del Maresme com Malgrat i Calella. 

El president del gremi, Enric Dotras, explica que dels 300 joves que mou arreu de Catalunya, aquest operador de viatges tan sols en tenia 15 allotjats en un hotel de Lloret. I que 6 d'ells han donat positiu per coronavirus.

«A partir d'aquí, el govern belga i l'agència han decidit traslladar-los a tots de retorn a Bèlgica, tant als que han donat negatiu com als positius», concreta Dotras. El president del gremi també explica que, en el cas dels joves infectats, s'han seguit tots els protocols pertinents. «S'han quedat confinats a les habitacions, en espera que se'ls traslladés a un hotel refugi o, en aquest cas, se'ls repatriï», concreta Dotras.

El president del gremi tem que la decisió dels operadors belgues provoqui un efecte rebot i admet que la situació «no és agradable». «Primer per als mateixos joves, que esperem que es recuperin un cop passada la quarantena, però evidentment, també com a imatge de destí i de país», admet Dotras.