IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'escenari més optimista preveu la recuperació total de moviments en cotxe a finals del mes de juny

A partir de l'11 de maig, amb la fase 1 del pla de desescalada, aquells que visquin en un mateix domicili podran viatjar junts en vehicle privat

Una parella dins un cotxe somrient amb ell al volant
Com a molt aviat, es podrà viatjar a segones residències a partir del 25 de maig. | CatalunyaDiari

El pla de desescalada que va detallar el govern espanyol aquest dimarts permet la població veure llum al final del túnel, tot i que la llibertat total de moviments encara trigarà a arribar. Des del passat diumenge els nens i nenes, acompanyats d'un adult, ja poden sortir al carrer. A partir de dissabte, si no hi ha un gir en la planificació, es podrà sortir a passejar amb persones amb què es conviu i a fer esport de manera individual, mentre que a partir de dilluns la gent gran podrà sortir també a passejar. Totes aquestes activitats s'han de fer seguint mesures de protecció i de seguretat i sense poder desplaçar-se en cotxe per fer-les.

Aquest dilluns, es posa en marxa en pla de desescalada, amb l'entrada en la fase 0 de tot el territori nacional, amb l'excepció de Formentera, la Gomera, Hierro i la Graciosa, que, donada la seva situació epidemiològica, entren directament en la fase 1. Actualment, i també durant la fase 0, els desplaçaments en vehicle estan restringits a la realització de les activitats essencials. Aquests viatges s'han de fer de manera individual, excepte en casos de força major o quan s'acompanyi a una persona dependent (menor, gent gran o discapacitat). En aquests casos, la segona persona haurà d'anar al seient de darrere.

Desplaçament a segones residències

El primer canvi arribarà quan el territori on residim entri en la fase 1 de desescalada, prevista per l'11 de maig en l'escenari més optimista. En aquest cas, segons estableix el pla del govern espanyol, es mantindrà «la limitació d'ocupació als vehicles privats, amb excepció de les persones que resideixen al mateix domicili, que podran anar junts». Així, les unitats familiars que visquin en la mateixa casa podran desplaçar-se en un mateix vehicle per tal de realitzar les activitats autoritzades. 

No serà fins a la fase 2, prevista a partir del 25 de maig, quan es podran realitzar desplaçaments a les segones residències, sempre que estiguin en la mateixa província, ja que la mobilitat entre províncies no arribarà fins que el territori d'origen i el de destí hagin superat la fase 3, que no serà abans de finals del mes de juny. Els viatges a altres províncies abans d'acabar el pla de desescalada només es permetran per activitats essencials i causes de força major, degudament justificades.

La llibertat total de moviments arribarà quan tots els territoris d'Espanya arribin a la fase de nova normalitat, que en l'escenari més optimista es preveu per a finals del mes de juny.


Comentaris

envia el comentari