Parella caminant pel parc

Redueix l'ansietat i la panxa: l'exercici de moda que recomanen els experts

Segons els estudis científics, té molts beneficis per a la salut

Amb la mirada ja posada a l'estiu, són moltes les persones que han decidit guardar els guants i les bufandes i treure dels armaris l'estoreta i les esportives. Sembla que ara, amb l'arribada de la primavera, els ànims per fer exercici s'han disparat amb escreix.

Sigui tonificar els músculs o eliminar els excessos de greix, l'objectiu que tots compartim és el mateix: sentir-nos bé i tenir cura del nostre cos. Si tu també tens aquest propòsit, no et pots perdre el nou exercici que s'ha posat de moda. Pel que sembla, és dels més efectius.

L'exercici ideal per posar-se en forma: La ciència ho avala

T'imagines fer un exercici en què, a més d'aprimar-te, també puguis reduir els teus nivells d'ansietat? Doncs per increïble que et soni, aquest exercici existeix. A continuació, t'explicarem tots els beneficis que et pot aportar.

La base se centra en un hàbit quotidià, gratuït i a l'abast de qualsevol: caminar. Encara que a priori et sembli una cosa senzilla, la veritat és que és un dels exercicis més complets que existeix. De fet, diversos estudis científics n'avalen l'impacte sobre la salut.

Parlem ni més ni menys que del 'Power walking'. Es tracta d'un exercici en què el simple fet de caminar es transforma en una activitat d'intensitat superior. No només hi perdrem pes, sinó que també tonificarem glutis, abdominals, lumbars i braços.

Foto d'una persona caminant.
El 'Power walking' consisteix a caminar amb una intensitat més elevada. | Getty Images

La seva realització és molt senzilla i no té cap cost. Com el seu nom indica, el 'Power walking' centra tot el seu focus a caminar. Ara bé, s'ha de fer d'una manera determinada: l'ideal és practicar-lo cada dia durant 30 minuts, a una velocitat ràpida i, alhora, balancejant els braços. També és important el trepig, ja que en aquest cas ho hem de fer primer amb el taló i després, amb la punta del peu.

Nike Gretchen Zelek, instructora de condició física en grup certificada per l'AFAA (Associació de Fitness i Activitats Atlètiques dels Estats Units) assenyala el següent: «Mentre que la caminada regular es considera una activitat per a la part inferior del cos, el 'Power walking' és un entrenament de càrdio per a tot el cos en què també participa el tors».

Amb només una sessió d'aquest entrenament, podrem arribar a cremar fins a 400 calories. A més a més, n'augmentarem la flexibilitat, la capacitat respiratòria i enfortirem les articulacions. Tot i això, per saber si estem portant el ritme perfecte, també podem recórrer a una polsera d'activitat. En aquest sentit, hem de trobar el punt ideal sobre els 6 o 7 km/h (és a dir, quan camines de pressa, però sense arribar a córrer).

Imatge d'un home amb una samarreta blava agafant-se el greix de la panxa
Amb només una sessió d'aquest entrenament, podrem arribar a cremar fins a 400 calories. | Getty Images

Què en diu la ciència?

Són diversos els estudis que han confirmat l'impacte positiu que té la pràctica d'aquest exercici sobre la salut. Sense anar més lluny, una metaanàlisi publicada a la revista Sports Medicine va concloure que el 'Power walking' ajuda en la moderació dels nivells de sucre en sang.

Així mateix, un estudi dit a terme per Mayo Clinic Proceedings va analitzar la relació entre la pràctica d'aquest exercici i la hipertensió. Pel que sembla, les persones que ho duen a terme solen tenir una esperança de vida més llarga. De fet, per determinar aquesta última afirmació, els investigadors van examinar i observar més de 474.900 adults. Les probabilitats de viure més anys augmentaven entre 13 i 24 anys més de vida, en comparació amb aquells que caminaven més lentament.

Finalment, també hem de tenir en compte que la pràctica d'exercici no només afavoreix el nostre estat físic, sinó també el mental. En aquest sentit, fer 'Power walking' contribueix a una reducció de l'estrès i l'ansietat, així com la millora en la qualitat del son. Anima't… i prova-ho!

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!