El Consell de Govern de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona ha presentat el projecte de reforma de la facultat d'Educació i Psicologia. El consell ha aprovat destinar 5,1 milions d'euros a la rehabilitació de l'edifici actual, que es troba al campus Sescelades. Està previst que les obres comencin el 2023 i s'executin en tres fases, fins al 2025.
En lloc de fer un edifici nou, com s'havia plantejat inicialment, el projecte preveu una redistribució integral del centre, per optimitzar-lo al màxim. El resultat serà un edifici rehabilitat per a l'activitat docent i de recerca, però d'ús polivalent. El projecte es licitarà aviat i les obres se simultaniejaran amb l'activitat habitual del centre.
El projecte contempla la rehabilitació energètica de façanes i cobertes o la renovació de les instal·lacions de climatització i il·luminació. També es millorarà la xarxa d'evacuació d'aigües, la instal·lació elèctrica i les sales d'actes i els laboratoris. Fins ara ja s'han destinat 1,45 milions en diferents obres de millora i en el projecte inicial de trasllat al campus Catalunya.
La presència de dones a la universitat
Al Consell de Govern d'aquest dijous també s'ha presentat l'informe sobre Dones i Homes a la URV. L'informe destaca una presència majoritària de dones matriculades als estudis de grau (60%), i més equilibrada als estudis de màster i doctorat. També s'ha confirmat un interès creixent de les dones per als estudis de l'àmbit STEM (ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), tradicionalment més masculinitzats.
Si al curs 2016-17 les noies matriculades als graus STEM eren el 8,2% del total, la proporció s'ha incrementat gradualment fins al 9,3% del curs 2020-21. La taxa de rendiment de les dones als estudis és superior a la dels homes, amb una diferència d'onze punts. Igualment, els homes tenen una taxa d'abandonament en el primer curs més alta.
Entre el professorat, les dones suposen el 51%, tot i que en posicions acadèmiques a temps complet segueixen tenint una proporció baixa (42%). Aquesta és una xifra molt similar a la mitjana europea. En l'accés al finançament hi segueixen havent desequilibris importants, ja que els fons aconseguits per dones són 3,8 vegades inferiors als dels homes.