Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de bitllets de 50 euros.

El 'regal' de la Seguretat Social a aquests jubilats: ingressaran més de 5.600 €

Alguns jubilats cobraran el doble en qüestió d'uns dies

La Seguretat Social té preparat un 'regal' a una sèrie de jubilats. Alguns arribaran a cobrar en qüestió de dies una mica més de 5.600 €. És una pràctica molt freqüent que es repeteix també al començament de l'estiu. Suposarà una ajuda econòmica molt important per a aquest col·lectiu, que ha de fer front a la pujada de la inflació a les portes de Nadal. Per tant, els Reis Mags els arribaran per endavant.

Els pensionistes tenen dret a percebre dotze mensualitats i dues pagues extres. La primera va ser a l'estiu i ara arriba el torn de la bonificació nadalenca, que se sol ingressar al voltant del 25 de novembre. Tot i això, la data varia segons l'entitat bancària.

Els pensionistes que ingressaran més de 5.600 € a final de mes

Per tant, arribat aquest dia cobraran el doble del que estaven percebent. Si algú cobra 1.300 € al mes, la Seguretat Social li abonarà aquest mes 2.600 €, però alguns arribaran a ingressar fins a 5.638 €. Això passarà amb aquells que siguin beneficiaris de la pensió màxima, que actualment està fixada en 2.819 € al mes, és a dir, 39.469 € anuals. Tanmateix, aquesta prestació no està a l'abast de tothom.

Què necessito per cobrar la pensió màxima?

Per percebre la pensió màxima cal haver cotitzat a la Seguretat Social almenys 37 anys i mig, la qual cosa ens permetrà retirar-nos als 65 anys. Amb menys de 37 anys i sis mesos, caldrà endarrerir la jubilació fins als 66 anys.

A més, també caldrà complir una altra sèrie de requisits. S'exigirà disposar d'una base de cotització màxima durant els vint-i-cinc anys previs a la retirada. El 2022, la base màxima de cotització arriba als 4.139,40 €. També es prendran com a referència les bases de cotització dels darrers 300 mesos i la suma s'ha de dividir entre 350.

Foto d'una mà amb bitllets de 50 euros.
Els jubilats aviat rebran l'extra de Nadal. | Getty Images

És cert que Espanya és un país força envellit, on hi ha gairebé 10 milions de pensionistes, però només el 5,1 % percep la pensió màxima. Quan se li sumi la paga extraordinària d'aquest mes, recaptaran 5.638 €. Sense cap dubte, es tracta de tot un 'regal' que serà ben rebut per tot el món. No tots els mesos es pot guanyar aquesta quantitat.

Quan es cobra la paga extra de Nadal?

La paga extra de Nadal s'abona conjuntament amb la paga mensual ordinària. La data sol ser sempre el 25 de novembre, encara que hi pot haver variacions en funció dels bancs. Alguns decideixen avançar-la uns dies per tenir un bon gest amb els clients. Banc Santander, Ibercaja, Banc Sabadell i CaixaBank es decanten pel dia 24 i Unicaja, pel 21. D'altra banda, la resta d'entitats mantindran el 25 com a data d'ingrés.

Aquesta és la darrera paga extra de l'any. És possible que algú s'esperi per la 'paguilla' que s'abonava fins ara al gener, però a partir d'ara se suprimirà perquè ja no té sentit. Servia perquè els jubilats no perdessin poder adquisitiu i compensar d'alguna manera l'augment dels preus. Ara, però, les pensions contributives i no contributives s'actualitzen segons l'IPC.

Com canviaran les pensions el 2023?

Segons la previsió del Govern, les pensions s'incrementaran a partir del pròxim any un 8,5 %. De moment és una estimació que pren com a referència la mitjana de la inflació durant l'últim any, entre el desembre del 2021 i el novembre del 2022. La pensió màxima quedaria fixada en 3.058 € mensuals. A més, la pensió mitjana de jubilació, que està per sobre dels 1.200 €, arribaria fins als 1.363 € després de patir un augment de 106 €.