Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Façana de l'Ajuntament de Palafrugell, en una foto cedida el passat 22 de març del 2017

Li pot costar el càrrec: la regidora catalana que s'ha saltat el toc de queda

L'alcalde de Palafrugell ha obert un període de reflexió per poder prendre una decisió

La regidora d'Infància i Joventut i Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Palafrugell, al Baix Empordà, ha posat el càrrec a disposició de l'alcalde del municipi. El fet de saltar-se el toc de queda nocturn que es va imposar a la localitat l'ha dut a prendre la decisió aquest divendres.

Segons un comunicat del consistori la regidora d'Esquerra Republicana de Catalunya, Mònica Tauste, ha enviat una carta on reconeix que es va saltar el confinament nocturn. Tauste també demana disculpes per saltar-se les mesures imposades per la Generalitat.

El Govern ha implementat la restricció de mobilitat nocturna com una solució a l'augment de casos durant la cinquena onada. En concret, s'obliga la població catalana a confinar-se entre les 1.00 hores i les 6.00 de la matinada.

Palafrugell ha estat dins la norma del toc de queda des que es va implementar a mitjans de juliol. De fet, està entre els 163 municipis que han d'acatar aquesta mesura contra la Covid-19. No obstant això, el dissabte 24 de juliol la regidora d'ERC va saltar-se el toc de queda nocturn.

L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, del mateix partit que Tauste, ha anunciat un període de reflexió per poder prendre una decisió adient. Tauste ha posat els seus càrrecs de regidora delegada i Joventut i Polítiques d'Igualtat i vocal de la Comissió informativa d'Urbanisme a disposició del batlle de Palafrugell.

Una carta de disculpes on la regidora d’ERC reconeix haver comès un «error»

A la carta la regidora d'ERC explica que «sempre» ha tingut present el fet que com a càrrec públic ha de «donar exemple» amb allò que fa. Així ho explica l'Ajuntament en el seu comunicat.

De fet, el consistori ha informat que a la carta la regidora es recull el següent: «Així ho he fet en tot moment i sobretot al llarg d'aquesta pandèmia. És de ser una persona honesta el fet de reconèixer aquest error i demanar disculpes a la ciutadania i als meus companys i companyes de l'equip de govern».

Aquest és el primer cas conegut d'un càrrec polític que s'ha saltat el confinament nocturn que es va implementar a mitjans de juliol.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]