Les regions italianes d'Apulia i l'Emília-Romanya imposen mesures als arribats d'Espanya

El Govern italià també estudia imposar mesures a tot el país per aquells que hagin visitat territori espanyol

Imatge de viatgers arribant a un aeroport
Dues regions italianes imposen mesures a aquells viatgers que arriben des d'Espanya. | CatalunyaDiari

Nou cop al sector turístic. Les regions italianes de l'Emília-Romanya (nord) i Apúlia (sud) imposaran diferents mesures als qui arribin d'Espanya, Grècia i Malta per a limitar eventuals contagis de coronavirus, segons van avançar aquests dimarts els seus respectius governs. Així mateix, el Govern italià està estudiant la possibilitat de fer proves ràpides als viatgers procedents d'aquests tres països, així com Croàcia, tot i que encara no hi ha una decisió presa.

La primera té previst fer proves a tots els residents que arribin des d'Espanya, Grècia i Malta i el seu president, Stefano Bonaccini, té previst signar aquests dimecres una ordenança perquè la mesura entri en vigor. En concret les persones que entrin a l'Emília-Romanya després d'haver visitat aquests països hauran de comunicar-ho «immediatament» al Departament de Sanitat Pública i se'ls farà una prova en les vint-i-quatre hores successives. En cas de resultar positiva, hauran de fer una quarantena de 14 dies.

Pel que fa a Apúlia, ubicada al sud del país, s'imposarà un període de quarantena de catorze dies als seus residents, no als turistes, que hagin estat a Espanya, Grècia o Malta, segons va avançar a través de les xarxes socials el governador, Michele Emiliano. Així mateix, es manté també l'obligació de registrar la seva visita en el portal de la conselleria de Sanitat a tots procedents d'altres regions del país.

Altres regions italianes estudien imposar mesures

Segons avancen mitjans locals italians, altres regions meridionals com Campània, amb capital a Nàpols, o Sicília planegen prendre mesures similars. En aquest sentit, el Laci, amb capital a Roma, també està preparant mesures de prevenció per a aquells que tornin de viatges a l'estranger, segons va avançar el seu conseller de Sanitat, Alessio D'Amato, encara que sense especificar de què es tractaria.

Precisament al Laci, s'han comptabilitzat diverses persones infectades durant els seus viatges a l'illa d'Eivissa. Les autoritats italianes segueixen amb atenció la importació de casos des de països veïns, sobretot dels més joves que tornen de les seves vacances, ja que en l'última setmana les noves infeccions semblen anar en augment, amb unes 400 diàries.

Cal recordar que Itàlia manté les seves fronteres obertes sense restriccions per als països de l'espai Schengen de lliure circulació europeu, tot i que des del 24 de juliol els arribats de Bulgària i Romania han de fer quarantena. Així mateix, els viatgers que arriben de fora de la Unió Europea s'han de sotmetre a una quarantena.


Comentaris

envia el comentari