Viatger amb una maleta

El Regne Unit multarà amb gairebé 6.000€ als ciutadans que se'n vagin de vacances

La mesura s'aprovarà aquest dimecres i entrarà en vigor dilluns que ve

Aquest dimarts es comunicava que el Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la quarta pròrroga de les limitacions d'entrada a l'estat espanyol des de Brasil i Sud-àfrica com a mesura excepcional per contenir els contagis de la Covid arran de les variants sorgides en aquests dos països. En canvi, segons ha informat la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, no prorroga la limitació de vols amb el Regne Unit, de manera que «ja es pot normalitzar aquesta situació en relació amb l'espai Schengen i les mesures que cal adoptar, com són tenir una PCR que permeti el trànsit».

Encara no queda molt clara l'estratègia del govern espanyol, el qual permetrà l’entrada de turistes europeus, però prohibirà la mobilitat entre comarques o territoris del mateix Estat. Així, i mentre Espanya deixa entrar als turistes anglesos amb una PCR negativa, el Regne Unit i Boris Johnson han pres la decisió de sancionar a aquelles persones que viatgin sense raó justificada.

Multes de més de 5.000 euros pels britànics que viatgin sense justificació

D’aquesta manera, els residents al Regne Unit que se’n vagin de vacances a l'estranger s'enfrontaran a partir de la setmana vinent a multes de 5.000 lliures (5.789 euros), segons la nova legislació que prepara el govern britànic i que serà votada aquest dijous en el Parlament.

Així ho va indicar aquest dimarts el ministre britànic de Sanitat, Matt Hancock, davant la possibilitat que una nova onada de contagis arribi des d'Europa a aquest país, que va registrar el dilluns la seva xifra més baixa de morts diàries, 17, pel virus des del setembre passat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Aquesta nova decisió s’allargarà en el temps, per ara, fins al pròxim 30 de juny, i les multes començaran a partir de dilluns vinent. Boris Johnson, primer ministre britànic, ha afirmat que el virus s’està estenent per Europa i ha volgut prendre la decisió abans que sigui massa tard: «Sabem ja que hi ha altres països europeus en què la Covid-19 s’està estenent, així que les coses es presenten certament difícils en aquest moment», assegura el ministre britànic.

Tot i que encara ha d’aprovar-se aquesta norma, el govern britànic també estudia la possibilitat de qualificar els països europeus amb nivell verd, groc o vermell, en referència a la situació pandèmica que s’estigui vivint en aquell moment, i així també tenir controlats els països on hi ha menys risc per a viatjar.