¿Qué es la regresión? Cómo viajar a vidas pasadas

La regressió et permet tornar a les vides del passat

T'expliquem de quina manera la hipnosi et pot mostrar antigues vivències que havien quedat oblidades dins teu

La reencarnació està contemplada en un gran nombre de religions, i es tracta de la creença que diu que, quan traspassem, l'ànima es desplaça fins a algun indret de l'altre món  i, després, emprèn el camí altre cop cap a la terra, dins d'un cos diferent i nou. A nivell de la parapsicologia, ens referim a la regressió sempre que algú passa per un trànsit que el fa arribar a altres vides viscudes, per mitjà de les tècniques que es vinculen amb la hipnosi.  

Beneficis de la regressió

Tothom pot tenir algun motiu per voler saber quines vivències van caracteritzar les seves existències del passat, d'un altre instant vital que desconeix. Un d'aquests motius que ens poden moure a optar per una regressió seria la voluntat de fomentar el nostre desenvolupament o creixement personal, unes ganes veritables d'extreure les lliçons del passat i de treure'n profit. Per tant, l'evolució que pot experimentar la nostra ànima es veuria fomentada a través d'aquest procés, que no implica disposar d'una religió o d'una creença concreta.

Igualment, algunes persones decideixen sotmetre's a una hipnosi espiritual de regressió amb l'objectiu de veure un comportament i una responsabilitat del moment actual. D'aquesta manera, es pot evitar culpabilitzar el món per les coses que tenim al cap i esbrinar tot allò que ens caldria eliminar de la nostra vida per tal d'avançar a nivell de l'evolució interior. 

La regressió és una tècnica que ens pot ajudar a copsar l'impacte que té el karma per a nosaltres.  Una mostra d'això, per exemple, seria el fet pel qual tenen lloc alguns fets, el fet que ens empeny a tenir unes relacions o unes altres, i els aprenentatges que totes aquestes vivències ens poden transmetre. D'aquesta manera, podem establir diversos límits energètics o descobrir quins fets podrien frenar el nostre desenvolupament.

Alguns individus que han passat per una regressió han establert una nova connexió amb el seu objectiu vital i també amb la seva essència espiritual, a banda de poder obtenir determinades recomanacions vinculades amb la seva reencarnació. En d'altres casos, han pogut arribar a perdonar la gent que els envolta i a perdonar-se a ells mateixos. També se'ls ha revelat la naturalesa veritable de la mort, una etapa que no ens hauria de fer por.

  Chica levantando la mano orgullosa en la cima de una montaña, con una puesta de sol.
  Alguns individus que han passat per una regressió han establert una nova connexió amb el seu objectiu vital. | horoscopomagico.com

  Plantejaments rellevants al voltant de la hipnosi per aconseguir una regressió

  Igual que en el cas de la parapsicologia, la reencarnació com a noció s'integra dins del dia a dia d'individus de diferents racons del planeta i de religions molt diferents, com ara el budisme o bé l'hinduisme. A més, alguns dels guies espirituals més rellevants que existeixen, com la figura del Dalai Lama, s'inspiren en tradicions que es fonamenten en les vides passades.

  Ara bé, aquest fenomen no té lloc únicament a Orient: dins d'Occident, grans personalitats intel·lectuals i savis de diferents èpoques de l'estil de Benjamin Franklin, Voltaire, Sòcrates o Mark Twain van demostrar una fe absoluta en la reencarnació i en la rellevància que, segons ells, té pel que fa a la via que segueixen les persones.

  Els cèlebres Carl Gustav Jung i Sigmund Freud van ser dues personalitats pioneres pel que fa als estudis sobre la hipnosi associada amb la regressió, i ho van fer amb la finalitat d'esbrinar d'on provenien determinades situacions que experimentaven els seus pacients, tot i que la seva feina va ser criticada al llarg de molt de temps.

  Igualment, hem de dir que al llarg d'una època molt important i extensa la regressió cap a existències del passat va ser un àmbit predilecte dels mèdiums, un grup en què hi trobem persones franques i totalment eficaces, però que també compta amb un gran nombre de persones que recorren a enganys i fraus i que han obstaculitzat el correcte desenvolupament de la disciplina en qüestió.

  Durant el segle XX, el psiquiatra Denys Kelsey, natural de la Gran Bretanya, va començar a estudiar aquest fenomen de manera més formal juntament amb la Joan Grant, la seva dona. Fruit d'aquesta investigació van escriure una obra que va aparèixer publicada l'any 1967: en concret, es tracta d'un llibre que moltes persones van qualificar com un fonament de la hipnosi espiritual de l'actual regressió

  L'any 1978, el 'boom' de la regressió va ser molt important, i una gran quantitat d'autors la van començar a estudiar per mitjà d'aquest llibre. En particular, la psicòloga Elizabeth Kubler-Ross va relacionar aquest fenomen amb el de les experiències properes a la mort. Dos anys després, el 1980, als Estats Units va establir-se la primera agrupació de persones expertes en aquest tema.

  És perillosa la regressió?

  Tal com ja hem explicat les regressions ens serveixen per trobar, dins de la consciència superior que tenim, una porta per anar a parar a una existència amb un impacte rellevant per al moment present que vivim. D'aquesta manera, arribaríem a coneixements o vivències transcendentals.

  Aquesta tècnica, però, està totalment desaconsellada per als individus que pateixen alguna problemàtica relacionada amb la seva salut mental o que tenen trastorns de la personalitat de l'estil de l'esquizofrènia, l'ansietat, la paranoia, el TOC, la depressió...

  ¿Qué es la regresión? Cómo viajar a vidas pasadas
  No és recomanable sotmetre's a una regressió si es pateix una problemàtica vinculada a la salut mental o un trastorn de la personalitat | HOROSCOPOMAGICO.COM

   

  La hipnosi de regressió: claus per fer-la

  Qualsevol persona és capaç de sotmetre's a la hipnosi i, per mitjà d'aquesta tècnica, pot arribar a un àmbit de la consciència alterada que seria natural del tot i que tindria la capacitat de cultivar-se a través de tècniques diferents, com ara la meditació o l'autohipnosi.

  El millor seria deixar-se ajudar per una persona que sigui experta en regressió, hipnosi i en l'àmbit de la parapsicologia, per tal d'assolir un estat d'hipnosi. Cal que ens permetem fluir i deixar-nos guiar a través de les pautes que ens doni, que inicialment es vincularan amb alguna estampa concreta que hauríem de visualitzar i amb imatges del dia a dia.

  De manera gradual podrem retrocedir en el temps, d'una manera gairebé inconscient, fins al moment en què ens situem en un instant totalment remot, que no recordarem haver viscut. Fins i tot, hi ha ocasions en què es fa una invitació a la persona per tal que pensi que somnia i que aquest procés en realitat forma part d'un somni i prou. 

  Aquí cal que remarquem que la regressió no és insegura, i que la persona que s'hi sotmeti no tindrà mai la possibilitat de romandre per sempre dins d'aquest estat d'hipnosi. Únicament, en situacions poc habituals, les sessions que consten d'una gran intensitat podrien originar que, quan torni a l'estat normal, la persona que se sotmet a la hipnosi experimenti alguna petita molèstia a nivell físic, com mal de cap o cansament.

  Apunts finals sobre aquesta pràctica

  La regressió cap a les vides del passat constitueix una vivència espiritual, amb una gran potència i profunditat. Ens fa establir una connexió amb la totalitat dels éssers, i ens confereix un sentit d'unitat  amb els elements del nostre voltant.

  El fet d'examinar les vides que vam tenir en un altre moment de la història fa que la nostra ànima estigui dotada d'equilibri i de serenor perquè ens adonem que, sigui de la forma que sigui, tothom té un nexe d'unió.

  Això no obstant, en cas que no siguem capaços d'arribar a les nostres antigues vides no ens hauríem d'obsessionar, perquè podria ser que la nostra ment hi oposés resistència o que la nostra ànima tingués un grau de maduresa elevat pel que fa a aquest aspecte. Igualment, també podria ser que ara no fos el millor moment per dur a terme aquest viatge, que l'haguem de fer en un altre instant.

  També et pot interessar...