El rei Felip VI en la seva visita a la planta de SEAT el 5 de març de 2021

El rei Felip, petrificat: visita Catalunya i s'emporta una sorpresa molt desagradable

El monarca espanyol ha visitat la seu de Seat a Martorell, i ha topat amb diverses concentracions en contra seva

Un grup de manifestants ha penjat aquest divendres una pancarta amb el lema 'Catalunya no té Rei' enfront de l'entrada principal de la seu de Seat a Martorell (Baix Llobregat) per a protestar per la visita del Rei Felip VI, acompanyat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

La manifestació convocada per l’ANC i Òmnium a les 9.30 hores del matí en el pont de la Plaça 19 de Martorell (Barcelona) -que passa per sobre de l'autopista AP-7 amb una vintena de persones-, i la manifestació convocada pels CDR a les 9.00 hores en el pont de la plaça Joan Serrats amb una altra vintena, s'han dissolt al voltant les 11 hores.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Alguns dels manifestants s'han desplaçat davant la porta principal de Seat, a l'espera que el Rei sortís de la seva visita en la seu, i han desplegat la pancarta, en una protesta que compta amb la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

ANC i Òmnium despleguen 4 pancartes a ponts de Martorell contra Felip VI

ANC i Òmnium han desplegat 4 pancartes a ponts de Martorell sobre l'AP-7 i l'A-2 sota el lema 'Catalunya no té rei', en contra de la visita de Felip VI a la fàbrica Seat, aquest divendres. Els Mossos han retirat 3 pancartes, i només n'han deixat una: la del pont de l'AP-7 al costat del parc forestal de Can Cases.

La protesta ha concentrat una vintena de persones des de les 9 hores, en una concentració on també hi ha participat la Intersindical-CSC. Segons fonts de l'ANC, els Mossos han identificat diverses persones en els ponts on han retirat pancartes. A les 9:45 hores una desena d'agents policials han fet fora la gent concentrada, argumentant del risc que caiguessin pel pont a la carretera. L'acte ha transcorregut sense més incidents.

En una atenció als mitjans posterior, la presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, ha explicat que l'acció estava comunicada degudament, i que no hi havia cap resolució contrària. L'entitat ha fet les «trucades corresponents» a la conselleria d'Interior, que ha donat l'ordre als Mossos perquè permetin penjar la resta de pancartes en dos ponts més. Un d'ells és el de l'accés principal a la Seat, on el rei espanyol i el president espanyol, Pedro Sánchez, visitaran la fàbrica aquest migdia.

Paluzie també ha subratllat que el monarca «no serà mai benvingut a Catalunya», i ha asseverat que sempre es trobarà amb «expressions de rebuig» a la seva visita. D'altra banda, el secretari general de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló, també ha atès la premsa des del pont de l'acció principal, i ha afirmat que Felip VI representa «l'oligarquia del cop d'estat del 1936, blanquejada pel règim del 1978».

Perelló ha insistit que la mobilització serveix per «seguir protestant» i demostrar que «Catalunya no té rei», en la línia de la pancarta que s'ha pogut desplegar. «Els treballadors i les treballadores no tenim rei, i ells [la família reial] no han fet res al servei d'aquest poble», ha conclòs.

Els Mossos permeten que les entitats tornin a penjar les pancartes contra el rei

Tot i això, els Mossos d'Esquadra han permès que ANC i Òmnium Cultural tornin a penjar les pancartes contra la visita del rei Felip VI que inicialment havien desplegat en diversos ponts de Martorell un cop han fet les pertinents comprovacions de seguretat, han explicat fonts policials a l'ACN.

Les entitats han desplegat quatre pancartes a ponts sobre l'AP-7 i l'A-2 amb el lema 'Catalunya no té rei', ja que Felip VI visita aquest matí la fàbrica de Seat. Una vintena de persones s'han concentrat als ponts, però finalment han estat desallotjats argumentant el risc que caiguessin pel pont a la carretera.