Imatge d'un vidre ple de pluja de fang

El temps empitjora el cap de setmana amb més núvols i ruixats de fang: Previsió a Catalunya dissabte 6 de març

Els xàfecs sortiran fora del Pirineu i arribaran a més comarques, sobretot durant les tardes. Les TºC baixaran sobretot allà on plogui

El temps empitjora de cara a aquest primer cap de setmana de març  després que els ruixats de tarda hagin anat clarament a més durant el divendres. Els intervals de núvols seran més presents dissabte amb un cel entre variable i cobert en conjunt i amb molts núvols baixos a prop de la costa, sobretot al matí, quan no es descarta alguna gotellada puntual. No obstant, la notícia tornaran a ser els xàfecs a diverses comarques,  que aniran acompanyats de fang per la pols africana que continua amb nosaltres. Una situació més típica de plena primavera.

De fet, ja des de bon matí pot ploure de forma dispersa al Pirineu i Prepirineu, mentre que les nuvolades i els ruixats aniran a més i s’aniran estenent amb el pas de les hores a punts de la Catalunya Central, prelitoral i interior de les comarques de Girona, sense descartar que alguna precipitació feble arribi de forma puntual entre la Costa Brava i el nord del Maresme a la tarda. Diumenge seguiran aquests xàfecs, potser més concentrats al Pirineu, Prepirineu, nord de la Catalunya Central i comarques de Girona, així com als Ports. Les temperatures baixaran allà on plogui.

Mapa de previsió a Catalunya el 6 de març del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Dissabte 6 de març

El temps estarà força mogut aquest dissabte.  Ja ens llevarem amb força intervals de núvols en conjunt que, al matí, poden ser força abundants i deixar alguna gotellada, també a la costa. Poca cosa en conjunt. Ja des de primeres hores, plourà de forma dispersa a punts del Pirineu i Prepirineu, a l’espera que aquestes nuvolades vagin clarament a més amb el pas de les hores i els xàfecs guanyin intensitat i extensió.

D’aquesta manera, a partir de mig matí i durant la resta del dia, els ruixats apareixeran al Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central, punts del prelitoral, els Ports, interior de les comarques de Girona i, molt localment, poden arribar de forma dispersa i feble entre la tarda i vespre a la Costa Brava o nord del Maresme. En tots els casos aniran acompanyats de fang, i alguna tamborinada pot ser intensa i en forma de tempesta.

Les temperatures baixen clarament allà on plogui amb un ambient una mica més hivernal, mentre que es manté similar a la resta amb cels entre variables i mig tapats. Un dia, en definitiva, poc lluït. La majoria de màximes es mouran entre els 13º i 17º.

Diumenge 7 de març

De cara al  diumenge, 7 de març, la situació serà força semblant, tot i que es poden obrir més clarianes a la meitat sud i Ponent. Núvols baixos i boires matinals a la costa, prelitoral i fondalades interiors amb els primers ruixats al Pirineu i Prepirineu. Amb el pas de les hores, aquests xàfecs tornaran a afectar punts de la Catalunya Central, els Ports, prelitoral i comarques de Girona, arribant també a la costa de forma feble.

No es descarta que els efectes d’una gota freda al sud de la península Ibèrica deixi alguns xàfecs febles a l’extrem sud de les Terres de l’Ebre, mentre que al vespre podrien arribar alguns plugims a més trams de la costa entre Barcelona i Girona. Un extrem que haurem d’anar seguint, ja que els mapes no s’acaben de posar d’acord en aquest sentit. Temperatures semblants, pujant una mica allà on hi hagi més clarianes.

Més xàfecs per començar la setmana vinent

Pel que fa al dilluns, sembla que el temps encara estaria més mogut i arribarien xàfecs fins a la mateixa línia de la costa, inclús amb algun patac d’aigua. Una situació que aniria millorant a partir de dimarts, però encara amb més fresca, a l’espera que a mitjans de setmana marxi la inestabilitat i pugin més les temperatures amb ambient, de nou, més primaveral.