Alcover ja té en marxa la rehabilitació del raval del Carme després d'incorporar unes correccions al projecte inicial. La novetat és que es farà un seguiment arqueològic de l'obra, donada la probable aparició de jaciments a preservar.
En aquest sentit, el projecte completarà un pla estratègic turístic iniciat fa anys, en el qual s’inclouen diferents línies de millora del model turístic del municipi, la majoria ja executades. Ara, gràcies a aquesta actuació, s'ampliarà el recorregut amb un sisè i nou tram.
Permetrà interpretar i explicar in situ el moment en el qual la vila es va plantejar la necessitat d'ampliar la muralla, de la qual es va construir el portal però no el nou mur.
Un espai dinamitzador de l'economia local
Aquest nou espai enriquirà l'itinerari urbà actual. Justament coincideix on es localitzava l'activitat gremial. És a dir, els tallers dels paraires i dels artesanats que durant el segle XVI van esdevenir el motor dinamitzador de l'economia local.
També va suposar la gènesi de l'esplendor arquitectònica i cultural renaixentista de la vila, tant civil com religiós (església Nova, convent de Santa Anna, etc.).
Al mateix raval del Carme es localitzen les restes de dues torres defensives de l’antiga muralla, la de ca Ballesté i la del Mussol. Ambdós elements es museïtzaran seguint el criteri general de la ruta amb dos mòduls explicatius a l’aire lliure.
Tanmateix la torre del Mussol, a més, va ser la casa on va néixer el poeta camperol Antoni Isern. És un dels membres de la coneguda Colla de l’Aladern o Grup Modernista de Reus, als quals el museu, només a 100 metres, dedica una esplèndida part de la museografia de ca Batistó.
Amb aquesta actuació es revalorarà de forma definitiva un nucli antic d'Alcover. Esdevindrà un espai d'obligada visita per contextualitzar la transició de l'edat mitjana al renaixement a la comarca de l'Alt Camp.