Renault se suma als acomiadaments amb 15.000 treballadors a tot el món

La companyia ha presentat un pla d'ajustos per reduir costos

Exterior d'un concessionari de Renault
Renault se suma als acomiadaments amb 15.000 treballadors a tot el món | Renault

Renault ha informat aquest divendres, 29 de maig, que acomiadarà 15.000 treballadors d'arreu del món durant els pròxims tres anys, 4.600 d'ells a França, en un pla d'ajustos per reduir 2.150 milions d'euros anuals. 

La companyia automobilística francesa ha anunciat mitjançant un comunicat que se suprimiran 15.000 llocs de treball però no parlen «d'acomiadaments» sinó de «sortides voluntàries», «mesures de reconversió» i «mobilitat interna». A més, el nou pla es durà a terme de forma esglaonada durant els pròxims tres anys i amb «diàleg exemplar» amb els representants dels treballadors i les autoritats de cada país. 

Pla d'estructuració i aliança amb Nissan i Mitsubishi

La notícia arriba només 24 hores després que Nissan confirmés el tancament de les fàbriques de Barcelona i anunciés un pla de reestructuració que afectarà també 20.000 treballadors. 

Es dona la circumstància que Nissan tancarà a Barcelona perquè la companyia té un acord de col·laboració amb Renault i Mitsubishi pel qual cada marca s'establirà amb més força als territoris on ja són líders. Així, Renault es quedava el territori europeu, on les altres marques deixaran de fabricar vehicles, uns plans que portaven al tancament de les plantes de Barcelona.

Ara és Renault qui anuncia noves mesures dins d'aquesta aliança i d'un pla de reestructuració dels seus costos anuals i que afectarà el 8% de la seva plantilla a tot el món. La companyia francesa reduirà  les seves capacitats de producció per als pròxims exercicis, reestructurant les seves fàbriques, de manera que s'espera que cap al 2024 produeixi 3,3 milions de vehicles, en contrast amb els 4 milions que va produir el 2019. 

Aquest pla, de moment, no s'espera que afecti les fàbriques de Renault a Espanya, que fabriquen les marques Megane, Captur i Kadjar i que són de les més competitives de la marca.

En canvi, sí que afectarà especialment les plantes franceses, ja que la companyia pretén convertir-se en líders del desenvolupament de la tecnologia dels cotxes elèctrics: «Els centres d'excel·lència de Renault a França seran la base de la recuperació», han explicat des de l'empresa.


Comentaris

envia el comentari