L'UME intervenint en l'estació de tren de Granada per desinfectar-la

Renault pacta un ERTO que afectarà 12.000 treballadors espanyols

L'empresa automobilística ha al·legat motius de força major per la crisi del coronavirus

Renault  ha presentat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) pels 12.000 treballadors a l'Estat espanyol per una causa de força major a conseqüència de la crisi provocada per la pandèmia de Covid-19, segons ha informat en un comunicat el grup automobilístic. La mesura començarà a aplicar-se aquest dimecres i estarà vigent fins que s'acabi l'estat d'alarma, decretat aquest dissabte pel govern espanyol.

L'empresa ha negociat amb els sindicats complements a la prestació d'atur que rebran els treballadors, que és del 70% de la base reguladora. Així, l'acord estableix que Renault complementarà fins aquesta prestació fins al 85% del seu sou.

Una part de la plantilla farà teletreball

Tot i que l'expedient es presenta per la totalitat de la plantilla, una petita part de treballadors seran exclosos de l'ERTO perquè teletreballaran efectuant tasques crítiques per l'empresa, segons fonts sindicals. El pacte també inclou que els treballadors cobrin el 100% de la nòmina de març, encara que les instal·lacions de la companyia francesa estiguin aturades des d'aquest dilluns.