Imatge d'arxiu de Rodalies

Renfe cancel·la diverses línies de Rodalies de Catalunya durant l'estat d'alarma

La decisió s'ha pres per adaptar-se a la demanda actual, davant les fortes restriccions al moviment per aturar el coronavirus

Renfe ha anunciat que a partir d'aquest dimecres es cancel·larà el servei ferroviari a les línies R7, RG1 i RT1 de Rodalies de Catalunya mentre duri l'estat d'alarma. A través d'un comunicat emès aquest dimarts, l'empresa ha especificat que a l'R7 la Universitat Autònoma de Barcelona està tancada i que la resta d'estacions de la línia ja estan servides per l'R4.

Pel que fa a l'RG1, aquesta línia comparteix recorregut amb trens de les línies R11 i R1, mentre que els viatgers de la línia RT1 disposen de serveis en les línies R14, R15 i R16 per desplaçar-se entre Tarragona i Vila-seca. En el mateix comunicat, l'operador de la xarxa ferroviària també ha explicat que modificarà el servei a les línies de Rodalies per adaptar-lo a la demanda durant l'estat d'alarma.

L'oferta de transport els dies feiners es redueix al 66%

D'ara endavant, l'oferta del servei en dies feiners serà del 66% en totes les línies, mentre que els dissabtes i festius l'oferta es reduirà un 50% respecte al servei habitual  dels dissabtes.

Els nous horaris busquen que «es respecti el propòsit de mantenir les distàncies entre els viatgers recomanades per les autoritats sanitàries» i que es mantingui un nivell d'ocupació que representi un terç de la màxima capacitat de cada línia. Els nous horaris es poden consultar a través dels canals digitals d'informació de Renfe i Rodalies de Catalunya i als telèfons 900 41 00 41 i 912 320 320.