Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una persona esperant a Rodalies.

Renfe trigarà gairebé un mes a solucionar el problema de l'R2 Sud

La circulació de trens per l’R2 Sud trigarà entre tres i quatre setmanes a recuperar la normalitat

Nou capítol d'infortunis de Renfe a Catalunya. La circulació de trens per l’R2 Sud trigarà entre tres i quatre setmanes a recuperar la normalitat. Segons Xavier Flores, el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) el servei podria estar un mínim de tres setmanes en stand by a causa de l'avaria ocasionada a principis d'aquesta setmana. 

I és que l'avaria de senyalització entre les estacions de Sitges i Garraf de l'R2 Sud de Rodalies ha agreujat la situació d'aquesta línia que des de dilluns es veiés afectada per una incidència a la infraestructura a Gavà.

La nova avaria, que segons Renfe ja s'ha solucionat, ha sumat vint minuts addicionals de retards als combois del tram que va de Sant Vicenç de Calders a l'estació de França de Barcelona, on, des de dimarts només circulen dos trens per hora i sentit amb parades a totes les estacions. Segueixen afectades l'R13, R14, R15, R16 i R1, de forma que només passa un comboi per hora i sentit. Aquest dimecres, tècnics d'Adif han implementat un sistema per regular la circulació de trens via telefònica i millorar la freqüència.

Resignació, retrets i desconfiança en Rodalies

El primer dia després de l'avaria que va deixar fora de servei el sistema de senyalització a l'estació de Rodalies de Gavà s'ha viscut amb resignació, retrets i desconfiança per part dels usuaris cap a un servei que consideren deficitari. 

Les andanes de l'estació són plenes en qualsevol moment del matí, donat el temps de diferència entre el pas d'un tren i un altre. Tot i valorar alternatives, el transport privat queda gairebé descartat pel trànsit, i el bus no es contempla com una possibilitat per a tots els destins. Amb tot, els viatgers retreuen que quan no és un llamp és un altre motiu, fet pel qual estan acostumats a arribar a deshora als llocs quan depenen del tren.