Renfe suspèn un trajecte de Lleida a Barcelona per falta de treballadors

L'empresa va habilitar un autocar per a què els passatgers poguessin arribar al seu destí

Estació Manresa Renfe
Tren de rodalies de Catalunya | Cedida

El trajecte en tren de la línia R-14 entre Lleida i Barcelona que estava programat per aquest diumenge a les 13.10 hores de la tarda, no s’ha pogut realitzar perquè la companyia no disposava de treballadors.

Segons indiquen fonts de l’empresa, van haver d’habilitar un autocar per a què els 43 passatgers que esperaven el tren, poguessin arribar al seu destí per carretera. Renfe explica que la situació va ser provocada perquè el maquinista es va posar malalt i Lleida no disposava de personal de reserva. «Davant d’aquesta situació va ser molt més fàcil activar un autobús per carretera que esperar a un maquinista procedent d’una altra línia».

Un altre trajecte cancel·lat la mateixa tarda però sense afectacions cap als usuaris

La companyia assegura que es tracta d’un fet inusual, ja que la gran majoria de cancel·lacions de trens són degudes a avaries o a problemes en la infraestructura ferroviària. La mateixa tarda es va haver de suspendre un altre trajecte però en aquest no hi va haver afectacions a usuaris perquè el tren viatjava sense passatgers.

Segons recull Segre, la dotació mínima de personal d’un tren és d’un interventor i un maquinista, i només aquest últim és imprescindible. El seu treball es distribueix en quadrants que han d’incloure conductors de reserva perquè en casos de baixa inesperada com la d’ahir a Lleida, es pugui assegurar la circulació.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari