Renfe inicia la vaga parcial amb serveis mínims del 40% a Rodalies

L'aturada afectarà les franges de 12 h a 16 h i de 20 h a mitjanit

La vaga parcial convocada pel sindicat CGT a Renfe aquest dimecres ha començat a les dotze del migdia. És la segona aturada de les quatre jornades de vaga que ha previst el sindicat per aquests mesos, i afectarà dos períodes al llarg del dia, de les dotze del migdia fins a les quatre de la tarda i de les vuit del vespre fins a mitjanit. 

Serveis mínims establerts: afectacions a Rodalies, Llarga Distància, AVE i Avant

En aquestes franges, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministeri de Foment han establert serveis mínims del  40% per als trajectes a Rodalies. D'altra banda, la mobilitat dels viatgers dels trens de  Llarga Distància Convencional i  Alta Velocitat es cobrirà amb un servei del 78%, mentre que Avant  comptarà amb uns mínims del 65%. Durant la resta de la jornada, el servei serà l'habitual.

Reclamen millores en les condicions laborals

La CGT ha convocat aquestes aturades per reclamar diverses millores, com un augment de les taxes de reposició, la conciliació familiar, que s'aturi l'externalització dels serveis o el dret a promoció interna, entre d'altres. Segons el sindicat, amb la manca de personal no és possible «mantenir i garantir la prestació d'uns serveis de qualitat i garants d'un ferrocarril per a la majoria» i demana que es compleixi el reial decret 6/2018 referent a l'augment dels llocs de treball i a la reducció de la jornada setmana a 37,5 hores a la setmana. Preveu repetir les aturades els pròxims  30 d'agost i 1 de setembre, coincidint amb l'operació tornada.

També et pot interessar...