Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
sant-francesc-valls

Pas endavant en la recuperació de l'església de Sant Francesc de Valls

L’actuació, que té un cost de 433.501 euros, contempla solucionar les diverses patologies que afecten l’estructura del temple

sant-francesc-valls
Des de fa dècades, l'antic temple es troba tancat al públic i en perill desfondrament | Albert Oliva

Segons ha pogut saber TarragonaDigital, aquest mes de desembre s'iniciarà el projecte de  reparació estructural de la coberta i voltes de l’edifici de l’antiga església de Sant Francesc de Valls. L’actuació, que té un cost de 433.501 euros, contempla solucionar les diverses patologies que afecten l’estructura de les voltes de les naus del temple i la coberta de l’edifici, entre elles els danys a la teulada, fissures en murs, sostres i voltes o humitats per filtracions d’aigua.

L'arquitecte Xavier Romaní firma el projecte i ja va ser l’encarregat de redactar l’estudi de les patologies del temple. Ara, les actuacions previstes inclouen  l’enderroc de la coberta i de tota la seva estructura, així com la reparació i reforç de les voltes amb una xapa de compressió.  A més, s’ha previst lligar el coronament de les parets del cimbori i de la nau central amb corretges de formigó.

La nova estructura de la coberta es realitzarà amb encavallades de fusta i per la nova teulada s’utilitzarà teula ceràmica, aprofitant les teules existents que es trobin en bon estat i substituint les que no amb teules de característiques similars a les originals. També es contempla la canalització d’aigües pluvials amb canals i nous baixants, així com el tancament de les obertures amb maons en format de gelosia que permeti la ventilació però impedeixi l’entrada de coloms a l’interior.

La propietat és municipal des de 1978

L’edifici d’aquesta antiga església formava part del monestir dedicat a Sant Francesc de Paula que va ser construït a finals del segle XVI. Amb una superfície de 716 m2, el temple era la tercera església en dimensions de la ciutat. Des de l’any 1978 és un edifici municipal, quan l’Arquebisbat de Tarragona el va cedir a la ciutat. Amb aquesta millora es fa un pas endavant per tal que l'espai acabi sent un equipament cultural més de la capital de l'Alt Camp.