La Policia Nacional reobre la cita prèvia per al DNI i el passaport a les zones en fase 2

La Policia recorda que tots els DNI que hagin caducat des del decret d'estat d'alarma es podran renovar durant un any

Imatge d'una oficina de renovació del DNI de la Policia Nacional
La Policia Nacional reprèn demà el servei de cita prèvia per renovar el DNI | Europa Press

La Policia Nacional reprendrà aquest dimecres de forma gradual el servei de cita prèvia per a l'obtenció o renovació del DNI o el passaport en totes les zones en fase 2. A mesura que la resta de territoris vagin entrant en aquesta fase, s'aniran incorporant de mica en mica al sistema de cita prèvia per a l'obtenció o renovació dels seus documents d'identitat. Tots els ciutadans han d'acudir a la seva cita puntualment i de forma individual, excepte per a expedicions a menors o persones que necessitin acompanyament.

La Policia recorda que tots els DNI que hagin caducat des del decret d'estat d'alarma, el 14 de març, es podran renovar durant un any, fins el 13 de març del 2021.

Un possible col·lapse

El Sindicat Professional de Policia (SPP) va reclamar a la Direcció General de la Policia un pla per a reiniciar el servei d'expedició de documents amb totes les garanties davant el «possible col·lapse» que es podria donar, donat el volum de treball pendent a causa de la declaració de l'estat d'alarma. En un comunicat, el sindicat exigeix «un pla clar, seriós i realista» amb mesures de protecció per als funcionaris encarregats de l'expedició i els agents en les dependències.

El portaveu del SPP, Adolfo Medina, va explicar al diari '20Minutos' que «cada mes caduquen a Espanya una mitjana de 22.000 DNI, sense comptar els passaports». Medina recorda que «fa dos mesos que no renovem cap dels dos documents i encara que de moment s'allargui la vigència, imagini la quantitat de treball una vegada es puguin reprendre els tràmits». Així, segons el sindicat, actualment hi hauria més de 50.000 documents per renovar.


Comentaris

envia el comentari