Comença la renovació dels trens de l’L4 del metro de Barcelona

La reforma durarà cinc anys i costarà 16,1 milions d’euros

Els trens de la sèrie 2100 de la línia L4 del metro de Barcelona seran renovats en els pròxims cinc anys
Els trens de la sèrie 2100 de la línia L4 del metro de Barcelona seran renovats en els pròxims cinc anys | TMB

Comença la remodelació de la línia L4 del metro de Barcelona. Així ho han anunciat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en un comunicat aquest dimarts, especificant que la reforma durarà cinc anys, a raó de dos o tres trens cada any.

Canvis tècnics, estètics i d’equipament

TMB ha transportat a Lleida el primer tren de la sèrie 2100, amb data entre 1997 i 2001, on s’actualitzaran els seus cinc vagons amb nou equipament, millores tècniques i estètiques, entre les quals es troba il·luminació LED, disposició longitudinal dels seients, nova localització dels agafadors i indicadors lluminosos de tancament per millorar la seguretat de les persones amb dificultats auditives. En aquest sentit, també vinilaran les portes de color vermell perquè el contrast ajuda als viatgers amb discapacitat visual.

Concretament, els treballs de reforma i actualització dels dotze trens de la L4 del metro s’han adjudicat a l’empresa Tradinsa, per un import de 16,1 milions d’euros. Aquesta s’encarregarà també de millorar estructuralment els vagons, renovant el passadís entre cada cotxe, també canviaran els depòsits d’aire comprimit i, a més a més, faran un ‘retrofit’ dels relés dels armaris de baixa tensió. Pel que fa a la seguretat, instal·laran una nova senyalització òptica sincronitzada amb el tancament de portes, de les quals revisaran els seus mecanismes, i redistribuiran els extintors, entre altres.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari