Pla general de persones ballant a la discoteca Shôko de Barcelona en la primera nit de reobertura dels locals d'oci nocturn

Les discoteques de Catalunya reobren després d'un any i mig de tancament

El Gremi de Discoteques reconeix que la mascareta a la pista de ball serà de «molt difícil compliment»

L'oci nocturn ha reobert portes aquest dijous després de 18 mesos de tancament. Ho ha fet fins a les cinc de la matinada i amb un aforament limitat al 70%. Així mateix, per accedir als locals els clients han hagut de presentar el 'passaport Covid' i portar la mascareta en tot moment, excepte quan consumien begudes a la barra. Aquesta darrera mesura, però, no s'ha complert gaire.

El secretari general del Gremi de Discoteques, Ramon Mas, ha explicat que «és una notícia molt positiva que portàvem esperant des de fa molt temps». En aquest sentit, ha reconegut que l'obligatorietat de la mascareta a la pista del ball serà de «molt difícil compliment», un fet que ja s'ha vist durant la primera nit. Per contra, ha assegurat que la verificació del 'certificat Covid' serà «molt estricta».

Sobre la reobertura de discoteques, Mas preveu una reobertura d'entre un 80% i un 90% dels locals, amb un «sold out» a totes les sales en els pròxims dies. «El ritme de venda d'entrades està anant molt bé», ha dit el secretari general del Gremi de Discoteques.

El sector celebra la reobertura

Ramon Mas ha reconegut que durant la primera setmana la reobertura dels locals serà «una mica caòtica», tot i que confia que el sector s'adaptarà «ràpidament» a les mesures que ha marcat el Govern. En aquest sentit, ha posat el focus en 'Halloween', que ha definit com «la gran festa d'aquest any tan dolent».

Per la seva banda, el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha explicat que «sabem que hi haurà algun problema amb la lectura i la verificació dels codis QR, però la notícia positiva és que hi ha gent fent cua per accedir als locals legals».

«Estem molt emocionades»

Una de les persones que va anar a una discoteca durant la primera nit de la reobertura és la Leire Gómez, que sortia de festa amb les seves amigues —totes elles vacunades amb la pauta completa— per primer cop amb més de 18 anys. «Estem molt emocionades, tenim un reservat per a totes i anem a ballar i a passar-nos-ho bé», ha assegurat.

Un altre dels joves que ha sortit aquesta passada nit és Denis Costa, de 19 anys, que ha assegurat que la mesura de portar la mascareta obligatòria no es complirà «gens». En aquest sentit, ha dit que «he anat a l'estiu a altres discoteques i tothom se la treu», ha assegurat.