Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Personal sanitari en un centre d'El Vendrell aplaudint la feina dels companys el 31 de març de 2020

Es reparteixen 1.200 dispositius mòbils entre hospitals i pavellons de Salut a Barcelona

Les grans operadores i empreses de telecomunicacions donen tauletes, mòbils, mòdems, estacions de treball i pantalles

Personal sanitari en un centre d'El Vendrell aplaudint la feina dels companys el 31 de març de 2020
Amb aquesta donació, els pacients podran comunicar-se amb tots els seus familiars sense problemes | Catalunya Diari

L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, a través del Consorci Sanitari de Barcelona, ha gestionat la cessió de més de 1.200 dispositius mòbils i la instal·lació de la xarxa de comunicacions electròniques entre els principals centres hospitalaris, els pavellons Salut i els hotels medicalitzats de la ciutat. 

Els dispositius provenen de grans operadores i empreses de telecomunicacions que han donat tauletes, mòbils, mòdems, estacions de treball i pantalles de videoconferència. En un comunicat, el consistori ha explicat que amb aquestes donacions s'aconsegueix facilitar part de la feina del personal sanitari i la comunicació entre els pacients aïllats i les seves famílies.

Dispositius amb connexió a internet 4G o WIFI

Entre el material donat destaquen els dispositius mòbils, amb connexió a  internet 4G o WIFI, que faciliten la comunicació dels pacients amb els seus familiars a través d'aplicacions de videotrucades, cosa que permet que els malalts puguin informar del seu estat de salut i la seva evolució de manera més continuada i intentar pal·liar la falta de suport familiar  presencial.

Una part dels dispositius també està destinada a un  ús més privat i d'oci per als pacients més lleus o que ja esperen l'alta mèdica però continuen aïllats.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

També destaca la instal·lació de xarxa de comunicacions electròniques als pavellons Salut i la donació de mòdems 4G indispensables per garantir el servei WIFI  i la instal·lació de connectivitat de dades entre els nous equipaments i els seus hospitals de referència, per tal de facilitar l'accés dels sanitaris a la història clínica dels pacients, així com la interconnexió d'elements de diagnòstic per la imatge.

També s'han donat dispositius electrònics essencials per al treball dels sanitaris

Per últim, també s'han rebut targetes SIM amb dades, pantalles de videoconferència i estacions de treball, essencials pel personal sanitari, ja que permeten disposar i compartir la història mèdica dels pacients i unificar en un mateix entorn informàtic les dades mèdiques, d'infermeria, proves i farmàcia dels malalts ingressats.

La cessió dels dispositius han estat donacions de les operadores telefòniques Grupo MasMóvil, Orange, Telefónica i Vodafone. També de les empreses tecnològiques Huawei i CISCO, en col·laboració amb l'ONG Nasco i l'empresa Sirt. A més, el Col·legi de Metges de Catalunya ha fet unadonació i des del Mobile World Capital Barcelona s'han cedit tauletes a l'Hospital Sant Pau.