Actualment, les estafes telefòniques han esdevingut una preocupació creixent per a moltes persones. Ara, ha sorgit una nova alerta sobre un nou número que intenta enganyar els usuaris.
Aquest tipus de frau pot resultar en pèrdues econòmiques significatives i en la divulgació d'informació personal sensible. Saber com identificar aquesta estafa resulta vital per protegir-te d'aquesta estafa.
Aquest és el número de telèfon que no has d'agafar si el veus
Cada dia són més els números que truquen de manera aleatòria amb l'objectiu d'enganyar i robar les víctimes. En aquest cas, les autoritats han alertat sobre un telèfon en concret que és vital no agafar.
El número en qüestió és el 604 107 031. En aquest cas, els estafadors truquen dient que has guanyat 800 euros. Després diuen que has de contactar via WhatsApp per pagar-te la primera quantitat.
Tot i que pot semblar real, la veritat és que tot és una estafa on no has de caure. Ningú no t'oferirà diners d'aquesta manera. A més, si has participat en algun sorteig, el procediment mai no serà així.
Quan contestes la trucada, els estafadors poden emprar diverses tàctiques per enganyar-te. Poden intentar vendre't productes o serveis fraudulents, sol·licitar-te informació personal o bancària o fins i tot redirigir-te a línies de pagament premium que generen càrrecs elevats a la teva factura telefònica.
Senyals d'alerta davant les trucades fraudulentes
Per protegir-vos d'aquesta i altres estafes, és crucial estar atent als senyals d'alerta. Aquí et presentem alguns indicadors que podries estar tractant amb una trucada fraudulenta:
- Número desconegut: si rebeu una trucada d'un número que no reconeixeu, procediu amb precaució. Els estafadors sovint utilitzen números que no estan associats a cap entitat coneguda.
- Pressió per prendre decisions ràpides: els estafadors sovint pressionen les víctimes perquè prenguin decisions immediates. Si algú t'està afanyant perquè proporcionis informació o facis una acció, és un senyal clar d'alerta.
- Sol·licituds d'informació personal: mai no comparteixis informació personal, com ara el teu número de seguretat social, dades bancàries o contrasenyes, amb persones que et diuen inesperadament. Les institucions legítimes no solen sol·licitar aquesta informació per telèfon.
- Ofertes massa bones per ser veritables: si us ofereixen un producte o servei a un preu significativament baix, desconfia. Les ofertes increïblement bones sovint són una tàctica per atraure les víctimes i robar diners.