Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gasolinera de Repsol plena de cotxes

Repsol avança a Cepsa i BP: descompte de fins a 24 cèntims de combustible a Catalunya

Les companyies comencen a prendre accions per abaixar els preus dels combustibles

El dièsel i la gasolina són fonamentals per al funcionament de l'economia global, des del transport fins a la generació d'energia. Tot i això, en els darrers anys, s'ha produït un augment significatiu en els preus dels dos combustibles, la qual cosa ha generat preocupació a tot el món.

Aquests són els principals carburants utilitzats als vehicles de motor, tant en automòbils particulars com en camions i autobusos. I és que aquests ofereixen una alta densitat energètica i una eficiència relativament alta, cosa que els converteix en una opció popular per al transport.

El combustible, una despesa molt important per a famílies i empreses

A més del transport, el dièsel i la benzina també són utilitzats en la generació d'energia en algunes àrees on la xarxa elèctrica no és bona o hi té difícil accés. Tot i la seva importància i el seu consum constant, els preus del dièsel i la gasolina han experimentat un augment en els últims anys. De fet, hi ha diversos factors que contribueixen a aquesta tendència.

Muntatge amb un pla detall d'una persona repostant en una benzinera i tres cercles amb els logos de Cepsa, Repsol i Shell
Posar benzina és un important esforç econòmic avui dia | España Diario TIPS, Getty Images

Per exemple, els conflictes geopolítics i les tensions comercials entre països productors i consumidors han afectat els preus del petroli, cosa que alhora es reflecteix en els preus dels combustibles.

A més a més, els esforços globals per abordar el canvi climàtic i reduir les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle han propiciat un augment en els impostos i les regulacions ambientals sobre els combustibles fòssils.

Així les coses, l'augment dels preus de la gasolina afecta directament els conductors, ja que implica una despesa més gran en combustible i pot limitar la mobilitat dels que depenen dels seus vehicles per desplaçar-se.

Tot i la situació, per fer-hi front, les companyies de combustibles fòssils com a Repsol, Cepsa o BP han pres una decisió que afavoreix els clients i que pot suposar un import estalvi a l'hora de proveir.

Repsol s'emporta el premi: fins a 24 cèntims per litre de combustible

En el cas de Repsol, es pot aconseguir fins a 24 cèntims de descompte per litre de combustible, fet que suposa una bona ajuda per als conductors o per als professionals que fan servir vehicles a la feina. La manera correcta d'aconseguir un descompte amb Repsol, segons explica IDEAL, és comprar una acció a l'empresa.

Encara que pugui semblar una mica complicat o costós, només una acció costa al juliol 13,50 euros. No cal que siguis ric per ser accionista de Repsol. De fet, si es compra una sola acció (per la qual no gastes més de 14 euros) pots beneficiar-te d'un descompte de 6 cèntims per litre.

Estació de servei de la companyía Repsol
Repsol és una de les estacions de servei més populars al nostre país | Europa Press

Alhora, hi ha tres categories més per les quals pots aconseguir fins a 24 cèntims de descompte per litre de combustible, encara que en aquest cas sí que requereix ser un accionista molt més important. És a dir, si tens menys de 1.000 accions, són 6 cèntims els que et poden descomptar. Aquest pla rep el nom d''One'.

D'altra banda, la categoria 'Plus' és si tens entre 1.000 a 2.999 accions. Hi ha dues categories més importants: la 'Premium', quan es disposa d'entre 3.000 a 14.999 accions, i la 'Platinum', quan es té més de 15.000 accions. És en aquest darrer cas, pots gaudir d'aquest descompte de 24 cèntims el litre.

Què més necessito per rebre el descompte?

El descompte es percebrà en forma de saldo Waylet al compte del client que tingui un usuari, cosa que li permetrà utilitzar l'import rebut per pagar a les estacions de servei de Repsol. A més, per rebre aquest descompte cal estar donat d'alta a la Comunitat d'Accionistes de l'empresa, fet que donarà al client accés a la targeta Repsol Travel Accionista, per pagar a les estacions.

També tenen en actiu altres interessants promocions. Per exemple, només en descarregar la pròpia 'app' de Repsol, coneguda com a Waylet, aconsegueixes un descompte de 5 cèntims per litre de combustible que posis.