Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge del gamarús trobat avui a la Ribera d'Ebre

Rescaten un gamarús atrapat en una xarxa a la Ribera d’Ebre

Els Agents Rurals han traslladat l’animal al Centre de Recuperació de Fauna del Canal Vell. També s’ha localitzat un duc enganxat per una pota en un filat de les Garrigues

Imatge del gamarús trobat avui a la Ribera d'Ebre
Imatge del gamarús trobat avui a la Ribera d'Ebre | Agents Rurals

 

Els Agents Rurals han informat que aquest dimecres han rescatat un gamarús, conegut amb el nom en llatí de Strix aluco, que havia quedat atrapat en una xarxa a la comarca de la Ribera d’Ebre.  Un cop l’animal ha estat rescatat, ha estat traslladat al Centre de Recuperació de Fauna del Canal Vell per tal que es pugui recuperar i tornar a ser posat en llibertat.

A més del gamarús, els Agents Rurals han dut a terme un altre rescat animal aquest dimecres. Concretament, s’ha pogut rescatar un duc que havia quedat enganxat per una pota en un filat a la població de La Pobla de Cérvoles, ubicada a la comarca de les Garrigues. En aquest cas, ha estat el propietari d’una granja d’ous ecològics el que ha donat l’alerta, mentre que l’animal ha estat traslladat al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent per tal que l’exemplar es pugui recuperar correctament.

Els Centres de Recuperació de Fauna, claus per salvar animals ferits

Els Centres de Recuperació de Fauna estan repartits per tot Catalunya i són claus per tal de salvar els animals autòctons que es troben ferits per tot el territori. Pertanyents al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, juntament amb altres col·laboradors, aquests centres són molt importants a l’hora de recuperar exemplars que es troben ferits i poder-los tornar a posar en llibertat.

Segons informa la mateixa Generalitat a través d’Internet, si trobem un animal salvatge ferit l’hem de portar «el més ràpidament possible» a un dels 4 Centres de Recuperació de Fauna Salvatge que hi ha repartits per tot Catalunya. En aquestes instal·lacions ingressen cada any uns 1.500 exemplars de fauna autòctona, especialment durant l’estiu.