Rescat de dos excursionistes a Queralbs que s'havien saltat les restriccions pel coronavirus, 15 de març del 2020

Rescatats dos excursionistes que s’han saltat les restriccions pel coronavirus al Ripollès

No anaven equipats i han estat evacuats davant la previsió de neu i baixada de temperatures

Actuació dels Bombers en plena crisi del coronavirus. Aquest diumenge 15 de març a les 14.00 hores del migdia, en mig de l’estat d’alarma, els Bombers han hagut de rescatar  dos excursionistes de Girona que havien anat a Queralbs (Ripollès), però no han pogut tornar a causa del mal temps que hi hauria en les pròximes hores i la baixada de temperatures.

D’excursió tot i l’estat d’alarma pel coronavirus

Segons ha informat Bombers, els dos excursionistes no estaven ben equipats  per tornar enrere davant la previsió meteorològica de les hores següents i van prémer el polsador d’alarma del refugi de la Coma de Vaca, demanant ser rescatats. Fins allà va desplaçar-se un helicòpter  dels  Bombers i els va dur fins a l’aparcament de Queralbs, on tenien el vehicle estacionat.

Els efectius dels Bombers van alertar els dos excursionistes que estem en situació de confinament  per evitar el contagi de coronavirus i, per tant, no es pot dur a terme cap activitat de lleure, ni a l’aire lliure. Així doncs, des del cos de Bombers han demanat  oficialment al Departament d’Interior que se’ls cobri  als dos joves pel rescat  realitzat.

Els Bombers recorden l’estat d’alarma actual decretat a tot el territori  i demanen respectar el confinament  per evitar l’avanç del coronavirus, «cosa que també inclou tota mena d'activitats de lleure a l'aire lliure». Per això demanen que ens quedem a casa: «Protegim-nos! És feina de tots!».