YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Una residència d'avis de Barcelona denuncia que serà desnonada el pròxim 3 de març

Al centre sanitari hi viuen 15 avis i àvies i hi treballen 10 persones

Imatge detall de dos persones majors agafant-se les mans
El desnonament està previst per al pròxim dimecres 3 de març  | Pixabay

La residència de gent gran 'Nostra Senyora Meritxell', situada a la Gran Via de Barcelona, i la Xarxa d'Habitatge de l'Esquerra de l'Eixample han denunciat aquest divendres en roda de premsa que han rebut una ordre de desnonament, previst per al pròxim dimecres 3 de març, i han demanat que es «garanteixi una solució».

Segons la directora del centre, Francesca Navarro, «el propietari de l'edifici no vol renovar el contracte, que es va acabar el juny de l'any passat, ni tampoc el nou propietari que recentment ha comprat tota la finca». D'aquesta manera, els 15 avis i àvies que viuen a l'edifici hauran d'abandonar l'equipament.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Naranjo ha demanat celeritat a les institucions. La directora del centre assenyala que l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat s'haurien de reunir «amb la propietat i amb nosaltres per trobar una solució digna pels residents d'aquest centre i les seves treballadores. «Si ets propietari, has de tractar a les persones com persones, no com pilotes. Que es trobi un lloc on ells puguin estar bé», explica Naranjo.

D'altra banda, la portaveu de la Xarxa d'Habitatge de l'Esquerra de l'Eixample, Lucía Baiona, denuncia que «no garantir un sistema públic d'atenció i cures té un preu» i que «ho paguen sistemàticament les persones més vulnerables i les treballadores». Baiona assegura que «seguim veient com van abans els beneficis d'una gran empresa que la dignitat de les nostres vides».

Deu persones perdran la feina

Actualment, al centre hi treballen deu persones, que es veuran sense feina en els pròxims dies. «Aquesta és una situació molt dura que passa per sobre de valors com la humanitat», indica Yanela, cuinera de l'equipament. A més, insisteix que «la humanitat s'ha oblidat dels avis i aquests estan molt preocupats perquè els faran fora i ens sentim oblidats per part de les institucions».


Comentaris

envia el comentari