Imatge d'un personal sanitari extraient mostres de PCR en una usuària d'una residència gironina el 25 de maig de 2020

Busquen al 'supercontagiador' que ha causat dues morts i 75 contagis a Espanya

Els rastrejadors balears investiguen la possible causa del rebrot d'una residència

El govern de Balears està emprant tots els seus recursos per a trobar una persona que es troba sota sospita d'haver contagiat la Covid-19 a 75 persones, de les quals dues haurien resultat mortes.

Les víctimes infectades corresponen a la residència Sèniors Sant Joan de les quals avui dia es troben hospitalitzades 6 persones a conseqüència de la malaltia, tal com informen des del mitjà 'Última Hora'. Tot va començar quan un resident va ser ingressat després d'haver sofert una caiguda. En realitzar-li la PCR, el resultat va ser positiu i va començar el protocol de detecció de possibles nous casos.

Sospiten d’un treballador o el familiar d’algun resident

Així doncs, com a resultat es van localitzar en un primer moment 77 positius,  dels quals 2 van acabar morint. La Conselleria de Salut balear va començar una labor de rastreig amb la condició d'intentar localitzar al 'supercontagiador' per a tractar de frenar el contagi. De moment ni la seva identitat ni el seu parador es coneixen, però tot sembla indicar que podria tractar-se d'un treballador de la residència o d'un familiar d'algun resident.
 

Tenint en compte que els propis residents no poden sortir del centre, aquestes teories cobren cada dia més força i posen el cèrcol per a donar amb la persona que ha originat el brot en la residència. Després de conèixer-se el primer positiu, la directiva del centre es va posar a la feina per a seguir amb el protocol d'actuació.

Així doncs, la residència Sèniors Sant Joan es va dividir en quatre zones per a evitar la propagació del virus entre els seus residents aïllant a aquells que han donat positiu.
 

El mes d’agost ha estat el més dur des de l’inici de la ‘nova normalitat’

Aquest nou brot posa en escac al Govern Balear, que veu com a poc a poc cada vegada són més els infectats per Covid-19 a les illes. Les xifres registrades de morts comencen a preocupar, ja que recorden a les de l'inici de la pandèmia.

El mes d'agost va suposar el més dur des que es va iniciar la «nova normalitat», ja que es van registrar 15 morts per coronavirus. Per fortuna, les últimes dades llancen una mica de llum, ja que en un sol dia prop de 1.000 persones que havien donat positiu van rebre l'alta. Avui dia s'experimenta un alentiment del contagi que manté estabilitzades les xifres d'hospitalització.